Tenis: Rafael Nadal l-a învins pe Novak Djokovic şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros

Tenis: Rafael Nadal l-a învins pe Novak Djokovic şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal (5 ATP), care vizează un al 14-lea titlu la Roland Garros, a câştigat în noaptea de marţi spre miercuri sfertul de finală cu sârbul Novak Djokovic, liderul mondial şi deţinătorul trofeului, impunându-se cu 6-2, 4-6, 6-2, 7-6 (7/4) şi obţinând calificarea în semifinalele turneului parizian de Mare Şlem după 4h 12 min., informează AFP.

Foto: (c) MOHAMMED BADRA/EPA

Partida, care a fost programată în nocturnă şi s-a întins până la ora 1:00 dimineaţa, a constituit a 59-a confruntare dintre cei doi, pe toate suprafeţele, Djokovic conducând cu 30 de victorii la 29.

De asemenea, acesta a fost al zecelea meci pe zgura pariziană dintre cei doi, iar la acest capitol al rivalităţii lor Nadal conduce cu opt victorii la două. Nadal a obţinut-o pe prima, în sfertul de finală din 2006, în timp de Djokovic rămâne cu victoria de anul trecut din semifinale.

Rafael Nadal va juca vineri, în ziua în care va împlini 36 de ani, cu germanul Alexander Zverev, nr.3 mondial, pentru un loc în finala turneului de la Roland Garros.

Marţi, în sferturile de finală, Zverev a trecut cu 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (9/7) de fenomenul spaniol Carlos Alcaraz, nr.6 mondial la 19 ani, după peste trei ore de joc.
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”