Tenis: Rafael Nadal vrea să joace pentru a-i distra pe fanii care suferă din cauza Covid

Tenis: Rafael Nadal vrea să joace pentru a-i distra pe fanii care suferă din cauza Covid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, nr.2 mondial, a afirmat, duminică, că se simte pregătit să joace, începând de marţi la ATP Cup de la Melbourne, pentru a-i distra pe fanii tenisului care "suferă" peste tot în lume din cauza pandemiei de Covid-19, relatează AFP.

Starul spaniol, care vizează un al 21-lea titlu de Mare Şlem, va disputa apoi Australian Open începând cu 8 februarie.

În timpul celor 14 zile de carantină petrecute la Adelaide, Nadal a avut dreptul de a se antrena până la cinci ore pe zi. După cele 14 zile, Nadal a participat vineri la un turneu demonstrativ, în cursul căruia l-a învins pe austriacul Dominic Thiem (N.3), cu 7-5, 6-4.

"Personal, pregătirea a fost pozitivă. M-am putut antrena timp de două ore pe zi la Adelaide, iar uneori chiar şi mai mult", a spus Nadal.

"Deci am făcut, cred, ce trebuia pentru a fi pregătit şi în formă. Iar acum a venit momentul să joc împotriva colegilor mei", a adăugat tenismanul spaniol.

"Acum, că s-a încheiat carantina, a venit vremea să vorbim de tenis. De aceea am venit aici, pentru a juca tenis, pentru a încerca să oferim fanilor din lumea întreagă, dar şi celor din Australia, plăcere, distracţie, în special pentru cei care suferă enorm fiind carantinaţi la domiciliile lor. Iar singura modalitate de a face acest lucru, este să mergem pe teren şi să jucăm cât mai bine", a conchis Nadal.

Nadal, care în mod obişnuit nu dispută niciun alt turneu în săptămâna de dinaintea Openului Australiei, a explicat că anul acesta este diferit şi că participarea la ATP Cup, redusă la 12 echipe în loc 24 şi programată chiar înainte de Australian Open, constituie "o situaţie neobişnuită pentru majoritatea dintre noi".

În Grupa B a ATP Cup, Spania lui Rafael Nadal, finalistă anul trecut, va juca împotriva Greciei şi Australiei.
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale