Tenis: Raluca Olaru, calificată în optimile probei feminine de dublu la Wimbledon

Tenis: Raluca Olaru, calificată în optimile probei feminine de dublu la Wimbledon

Perechea româno-ucraineană Raluca Olaru/Nadia Kicenok s-a calificat, vineri, în optimile de finală ale probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, după victoria cu 7-6 (4), 7-6 (5) în faţa cuplului Sabrina Santamaria (SUA)/Tamara Zidansek (Slovenia).

Olaru şi Kicenok, favoritele numărul 13, au obţinut victoria după două ore şi 11 minute de joc.

În primul set, Olaru şi partenera sa au avut 2-0, apoi adversarele au condus cu 5-3 şi au ratat patru mingi de set (la 5-4), dar s-a restabilit egalitatea şi s-a ajuns în tiebreak. Olaru şi Kicenok au condus cu 4-1, au fost egalate, dar apoi au reuşit trei puncte consecutive care le-au adus victoria în primul act (7-4).

În setul secund, Santamaria şi Zidansek au condus cu 2-0, au urmat cinci ghemuri la rând pentru Olaru şi Kicenok, dar acestea au fost egalate (5-5), iar apoi, în tiebreak, perechea româno-ucraineană a condus cu 3-0, a fost condusă cu 5-3, dar o serie de patru puncte a înclinat balanţa definitiv (7-5).

Olaru şi Kicenok şi-au asigurat un cec de 30.000 de lire sterline şi 240 de puncte WTA la dublu.

Adversarele perechii Olaru/Kicenok în optimi vor fi câştigătoarele partidei dintre româncele Andreea Mitu/Monica Niculescu şi învingătoarele din meciul Caroline Dolehide (SUA)/Storm Sanders (Australia) - Kaia Juvan (Slovenia)/Ann Li (SUA).

Tot vineri, Patricia Ţig şi suedeza Cornelia Lister au fost învinse în primul tur de taiwanezele Hao-Ching Chan/Latisha Chan, cu 6-3, 6-2, după o oră şi 21 de minute.

Ţig şi Lister vor primi 12.000 de lire şi 10 puncte WTA la dublu.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...