Tenis: Raonic îl învinge în cinci seturi pe Federer și se califică în finală la Wimbledon

Tenismanul canadian Milos Raonic, nr. 7 mondial, l-a învins pe nr. 3 mondial, elvețianul Roger Federer, în cinci seturi, 6-3, 6-7 (3/7), 4-6, 7-5, 6-3, și s-a calificat pentru prima dată în cariera sa într-o finală de Mare Șlem, vineri, la Wimbledon.

Uriașul Raonic (1,96 m), învins acum doi ani în semifinale de Federer, va juca duminică în finală cu învingătorul dintre britanicul Andy Murray, nr. 2 mondial, și cehul Tomas Berdych, nr. 9 mondial, care își dispută vineri al doilea bilet pentru ultimul act al turneului londonez.

Canadianul l-a privat vineri pe elvețian, recordmanul titlurilor majore (17), de cea de-a 28-a finală de Mare Șlem din carieră și de ocazia de a obține un prim titlu major după victoria de la Wimbledon din 2012.

Federer, care în curând va împlini 35 de ani (în august), nu va mai avea probabil prea multe ocazii să ridice deasupra capului un astfel de trofeu, cu atât mai mult cu cât nr. 1 mondial Novak Djokovic, eliminat prematur anul acesta (în turul 3), va dori să își recapete rapid supremația.

Federer nu a fost însă departe să-l facă să cedeze pe Raonic. El a condus cu două seturi la unu și și-a procurat trei mingi de break în manșa a patra. Însă Raonic, pe care în 2014 îl surclasase în trei seturi (toate de 6-4), a dat dovadă de răbdare și de o remarcabilă forță mentală.

Serviciul acestuia ca din tun — 232 km/h, record al acestei ediții 2016 — și unghiurile variate pe care le-a găsit cu puternica sa lovitură de dreapta, au pus o imensă presiune pe umerii lui Federer.

Canadianul a fost chiar mai oportunist. Formidabilele sale retururi câștigătoare în ghemul 12 din setul patru au inversat tendința când Federer părea că se îndreaptă spre cea de-a 85-a sa victorie (record) la Londra.

Chiar dacă a comis mai puține erori decât adversarul său, Federer a trebuit să facă față unei avalanșe de lovituri câștigătoare. Iar serviciul său, cheia meciului, a fost mai puțin performant decât acum două zile, când a salvat trei mingi de meci în fața croatului Marin Cilic.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

2 Rău a ajuns Armata Română...

3 ULTIMA ORĂ Un alt pesedist de frunte omorât de coronavirus!

4 Cinci șefi de la Romsilva Bacău au fost arestați după ce au luat un milion de euro mită de la o companie de ”î…

5 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!