Tenis: Roger Federer, în sferturile de finală, la turneul de la Halle (ATP)

Tenis: Roger Federer, în sferturile de finală, la turneul de la Halle (ATP)

Tenismanul elvețian Roger Federer, fost numărul unu mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ATP de la Halle (Germania), dotat cu premii totale de 1.966.095 euro, învingându-l în două seturi, 7-6 (7-4), 6-4, pe germanul Mischa Zverev, într-o partidă disputată joi.

Federer, aflat în prezent pe locul 5 în ierarhia ATP, care pregătește în Germania campania pentru participarea la turneul de Mare Șlem de la Wimbledon, îl va înfrunta în turul următor pe deținătorul titlului, germanul Florian Mayer (locul 134 ATP), care trecut cu 6-7 (6/8), 6-4, 6-3, de francezul Lucas Pouille.

După ce a evitat sezonul pe zgură, luându-și o pauză de peste două luni, Roger Federer a revenit în competiție luna aceasta, participând pentru început la turneul de la Stuttgart, unde a fost eliminat chiar din primul tur, înclinându-se în fața "veteranului" Tommy Haas .

Împotriva celui mai mare dintre frații Zverev, elvețianul a arătat că este în revenire de formă, chiar dacă jocul său nu este deocamdată la fel de convingător ca în prima parte a anului, când s-a impus, pe rând, în Openul Australiei și în turneele de la Indian Wells și Miami.

Jucătorul din Țara Cantoanelor, care a câștigat de opt ori până acum turneul de la Halle, are mari șanse să-și îmbunătățească palmaresul în această competiție, în condițiile în care cinci dintre cei opt capi de serie ai turneului german au fost eliminați în primele două tururi.

Rezultate — optimi de finală:
Miercuri
Roberto Bautista-Agut (Spania/N.7) — Dustin Brown (Germania) 6-4, 1-6, 7-6 (8/6)
Alexander Zverev (Germania/N.4) — Philipp Kohlschreiber (Germania) 6-3, 6-4
Richard Gasquet (Franța) — Bernard Tomic (Australia) 6-3, 6-3
Robin Haase (Olanda) — Dominic Thiem (Austria/N.2) 6-3, 7-6 (9/7)

Joi
Roger Federer (Elveția/N.1) — Mischa Zverev (Germania) 7-6 (7/4), 6-4
Florian Mayer (Germania) — Lucas Pouille (Franța/N.6) 6-7 (6/8), 6-4, 6-3
Karen Haceanov (Rusia) — Kei Nishikori (Japonia/N.3) 3-2 (abandon Nishikori)
Andrei Rublev (Rusia) — Mihail Iujnîi (Rusia) 6-0, 3-6, 6-3

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale