Tenis: România conduce Portugalia (2-1), în Cupa Davis, după victoria din meciul de dublu

Tenis: România conduce Portugalia (2-1), în Cupa Davis, după victoria din meciul de dublu

Echipa masculină de tenis a României conduce formaţia Portugaliei cu scorul de 2-1 în primul tur al Grupei Mondiale I a Cupei Davis, după ce perechea Marius Copil/Horia Tecău a învins cuplul Nuno Borges/Joao Sousa cu 6-4, 6-3, duminică, în Sala Sporturilor ''Horia Demian'' din Cluj-Napoca.

Copil şi Tecău au obţinut victoria după o oră şi 12 minute, într-un meci în care nu le-au permis lusitanilor să îşi creeze nicio minge de break. Cei doi români au câştigat contra serviciului o dată în fiecare set, în primul act la 5-4, iar în al doilea la 4-3, iar acest lucru a făcut diferenţa. Elocvent, din punct de vedere statistic, este procentajul punctelor făcute cu primul serviciu, 87% pentru români şi 68% pentru oaspeţi.

Tecău (36 ani) este numărul 16 mondial la dublu, iar Copil se află pe 418, în timp ce Joao Sousa ocupă locul 137 mondial la dublu, iar Nuno Borges 318. Iniţial, pentru Portugalia trebuia să joace Gastao Elias, dar acesta a fost înlocuit cu Nuno Borges (24 ani).

Sâmbătă, în primul meci de simplu, Joao Sousa (32 ani, 150 ATP) l-a învins pe Filip Cristian Jianu (20 ani, 317 ATP) cu 6-3, 7-5, iar în al doilea, Marius Copil (31 ani, 250 ATP) a dispus cu 6-4, 6-3 de Gastao Elias (30 ani, 215 ATP).

Duminică vor avea loc ultimele două partide de simplu, Marius Copil - Joao Sousa, respectiv Filip Jianu - Gastao Elias.

Din echipa României, condusă de căpitanul Gabriel Trifu (antrenor Andrei Mlendea), mai fac parte Nicholas David Ionel (18 ani, 440 ATP) şi Nicolae Frunză (23 ani, 631 ATP), iar în echipa Portugaliei, al cărei căpitan e Rui Machado, se mai află Frederico Ferreira Silva (26 ani, 184 ATP).

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de două ori în Cupa Davis, scorul fiind 1-1. Lusitanii au câştigat în 1988, la Timişoara, cu 3-2, în primul tur al Grupei I a Europei, iar România s-a impus cu acelaşi scor în 1995, la Estoril, în primul tur al Grupei I din zona Europa-Africa.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa