Tenis: Rusul Aslan Karaţev scrie istorie la Australian Open

Tenis: Rusul Aslan Karaţev scrie istorie la Australian Open

Rusul Aslan Karaţev, numărul 114 mondial şi venit din calificări, scrie istorie la Australian Open, devenind primul tenisman din era open care accede în semifinale la prima sa participare la un turneu de Mare Şlem, după ce l-a învins în patru seturi, 2-6, 6-4, 6-1, 6-2, pe bulgarul Grigor Dimitrov (locul 21 ATP), marţi, la Melbourne.

Karaţev, în vârstă de 27 ani, s-a impus după două ore şi 32 minute de joc în faţa lui Dimitrov, care a acuzat însă unele probleme la spate, primind îngrijiri medicale înaintea startului celui de-al patrulea set.

Jucătorul rus se va lupta pentru un loc în finală cu câştigătorul partidei dintre sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, şi germanul Alexander Zverev (nr. 7).

"Este un sentiment incredibil, primul Grand Slam, prima semifinală, este incredibil", a declarat Karaţev după calificarea în careul de aşi.

De menţionat că, înaintea participării la Australian Open, Aslan Karaţev câştigase doar trei meciuri în circuitul principal, de la începutul carierei sale.

Rusul a trecut prin calificări, care s-au desfăşurat în mod excepţional la Doha, la jumătatea lunii ianuarie, pentru a-şi câştiga locul pe tabloul principal la Melbourne.

El i-a eliminat, pe rând, pe numărul 9 mondial, argentinianul Diego Schwartzman, în turul al treilea, apoi pe noua vedetă a tenisului canadian, Felix Auger-Aliassime (nr. 19), după ce a fost condus cu 2--0 la seturi în optimile de finală, iar acum pe bulgarul Grigor Dimitrov, cel care reuşise să-l învingă în turul precedent pe austriacul Dominic Thiem, numărul 3 mondial.

Aslan Karaţev este al cincilea jucător venit din calificări şi care atinge semifinalele într-un turneu major în era open şi doar al doilea care reuneşte această performanţă la Australian Open.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”