Tenis: Șapte români în probele de dublu, la Wimbledon

Tenis: Șapte români în probele de dublu, la Wimbledon

Nu mai puțin de șapte jucători români de tenis vor evolua în probele de dublu din cadrul turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului, trei la masculin și patru la feminin.

La masculin, pe lângă Horia Tecău și Florin Mergea, specialiști la dublu, va evolua și Marius Copil, o premieră pentru el.

Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, campioni la All England Club în 2015, sunt favoriții numărul nouă și vor juca în primul tur contra australienilor Thanasi Kokkinakis/Jordan Thompson.

Florin Mergea și pakistanezul Aisam Ul-Haq Qureshi, capi de serie numărul 14, vor juca în runda inaugurală contra cuplului Martin Klizan (Slovacia)/Dmitri Tursunov (Rusia).

Marius Copil va face pereche cu spaniolul Fernando Verdasco, dar cei doi vor avea adversari foarte puternici, sud-africanul Raven Klaasen și americanul Rajeev Ram, favoriții numărul 7.

La feminin va avea loc o confruntare românească în primul tur, între perechile Monica Niculescu/Hao-Ching Chan (Taiwan), cap de serie numărul nouă, și Raluca Olaru/Veronica Cepede Royg (Paraguay).

Irina Begu va evolua alături de Sorana Cîrstea, adversarele din runda inaugurală fiind Oceane Dodin (Franța) și Tatjana Maria (Germania).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Femeia asta e parfum pe lângă expiratele din tabloidele noastre

5 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit