Tenis: Serena Williams - A fost cel mai bun meci jucat de mine în turneu

Tenis: Serena Williams - A fost cel mai bun meci jucat de mine în turneu

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams a declarat că meciul jucat contra Simonei Halep , marţi, la Australian Open, a fost cel mai bun al său la ediţia din acest an a turneului de la Melbourne.

''Cu siguranţă cred că a fost cel mai bun meci pe care l-am jucat la acest turneu'', a spus Williams, după victoria cu 6-3, 6-3, din sferturile primului Grand Slam al anului.

''Întâlneam numărul doi mondial şi ştiam că trebuie să joc mai bine şi am făcut asta. Am urmărit-o şi sunt sigură că şi ea m-a urmărit pe mine'', a adăugat campioana americană.

''Simţeam că trebuie să fac un joc bun azi, mai ales după ultimul meci contra Simonei'', a precizat Serena, învinsă de Halep cu 6-2, 6-2, în finala de la Wimbledon, în 2019. ''Deci a fost foarte important să încerc să joc bine azi. ... Ştiam că nu pot juca mai slab decât atunci'', a adăugat americanca.

''Simt că este o şansă foarte mare pentru mine să joc la cel mai înalt nivel al meu. Este primul Grand Slam al anului. Am avut o pauză incredibil de lungă şi de dificilă şi mă bucură fiecare victorie pe care o obţin'', a subliniat Williams (39 ani, 11 WTA).

Serena a dat o replică memorabilă la întrebarea când a fost ultima oară când a simţit că domină raliurile într-un meci, aşa cum a făcut-o marţi: ''Cred că vara anului 1926 a fost ultima dată când am simţit asta. Dar sunt bună la raliuri şi trebuie să accept lucrurile la care sunt bună''.

''Mişcarea a fost întotdeauna una dintre calităţile mele, aşa că e mai natural pentru mine să mă mişc. (...) Mă bucur că reuşesc să o fac din nou'', a adăugat Williams.

În legătură cu adversara din semifinale, japoneza Naomi Osaka, Serena a spus: ''Am o adversară incredibilă şi ar fi frumos să continui să ridic nivelul jocului meu. Va trebui să o fac... Simt că ea face totul foarte bine, are un serviciu bun, are un retur excelent, este puternică la ambele capitole''.

Williams, care va urca luni pe locul 7 în lume după parcursul său de la Melbourne, iar dacă va câştiga titlul ar ajunge pe 4, a învins-o luna trecută pe Osaka, la turneul demonstrativ de la Adelaide, cu 6-2, 2-6, 10-7.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani