Tenis: Serena Williams, eliminată de Naomi Osaka în semifinalele Openului Australiei

Tenis: Serena Williams, eliminată de Naomi Osaka în semifinalele Openului Australiei

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams a fost stopată din cursa pentru câştigarea celui de-al 24-lea său titlu de Mare Şlem de japoneza Naomi Osaka, care a învins-o în două seturi, 6-3, 6-4, joi, la Melbourne, în semifinalele Openului Australiei.

Foto: (c) DAVE HUNT / EPA


Osaka, numărul 3 mondial, s-a impus într-o oră şi 15 minute de joc, după ce a revenit de la 0-2 în primul set, calificându-se pentru a doua oară în finala competiţiei de la antipozi, pe care a câştigat-o în urmă cu doi ani.

Ea speră acum să-şi treacă în palmares cel de-al patrulea titlu de Grand Slam din cariera sa, după cele de la US Open 2018 şi 2020 şi Australian Open 2019.

Campioana niponă, în vârstă de 23 ani, o va înfrunta sâmbătă, în finala de la Melbourne, pe câştigătoarea celuilalt duel din penultimul act, dintre americanca Jennifer Brady, numărul 24 mondial, şi Karolina Muchova din Cehia (27 WTA), cea care a eliminat-o în sferturi pe australianca Ashleigh Barty, numărul unu mondial.

Osaka, autoare a 6 aşi şi 8 duble greşeli, a încheiat cu 20 de winners şi 21 de erori neprovocate, în timp ce Serena a avut 12 mingi direct câştigătoare şi 24 de erori neforţate.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…