Tenis: Simona Halep - Kristyna Pliskova, în primul tur la Madrid (WTA)

Tenis: Simona Halep - Kristyna Pliskova, în primul tur la Madrid (WTA)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, deținătoarea titlului, va juca în runda inaugurală a turneului WTA de la Madrid cu Kristyna Pliskova (Cehia), potrivit tragerii la sorți efectuate vineri în capitala Spaniei.

Halep (25 ani), numărul patru mondial și a treia favorită, nu a jucat până acum cu sora geamănă a Karolinei Pliskova, Kristyna (25 ani) ocupând locul 58 în ierarhia mondială.

Irina Begu (26, 29 WTA) va avea un meci foarte dificil în primul tur, cu rusoaica Elena Vesnina (30 ani), numărul 14 mondial. În 2014, în calificări la Cincinnati, Begu a profitat de abandonul rusoaicei la scorul de 6-4, 4-0, la singura confruntare de până acum.

Nici celelalte românce de pe tabloul principal de simplu nu vor avea meciuri ușoare.

Monica Niculescu (29 ani, 48 WTA) o va întâlni pe daneza Caroline Wozniacki (26 ani, 11 WTA), în fața căreia a pierdut toate cele 7 meciuri, cel mai recent anul trecut la US Open, cu 3-6, 1-6 în turul al treilea. Monica nu a câștigat nici măcar un set în fața danezei.

Sorana Cîrstea (27 ani, 64 WTA), beneficiara unui wild card, va juca în manșa inaugurală cu americanca Madison Keys (22 ani, 10 WTA), acesta fiind primul lor duel.

Rusoaica Maria Șarapova, care a primit și ea o invitația pentru turneul de la Madrid, va juca în primul tur cu compatrioata sa Anastasia Pavliucenkova.

Ana Bogdan evoluează în calificări, având-o adversară, vineri, pe americanca Jennifer Brady.

Mutua Madrid Open este dotat cu premii totale de 5.439.350 la feminin și iar partidele de pe tabloul principal vor debuta duminică.

În finala ediției de anul trecut, Simona Halep a învins-o pe Dominika Cibulkova (Slovacia) cu 6-2, 6-4.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina