Tenis: Simona Halep - Mă bucur că am câștigat la Montreal, la 40 de ani după Nadia Comăneci

Tenis: Simona Halep - Mă bucur că am câștigat la Montreal, la 40 de ani după Nadia Comăneci

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a declarat bucuroasă că a câștigat titlul WTA de la Montreal, duminică, la 40 de ani de la victoriile reușite de Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice desfășurate în 1976 în orașul canadian.

''E plăcut că după 40 de ani am câștigat aici la Montreal. E un lucru frumos pentru români și sunt fericită că am putut-o face'', a declarat Halep, cu referire la împlinirea a 40 de ani de când gimnasta Nadia Comăneci a primit nota 10 la Montreal, la Jocurile Olimpice (de 7 ori), cucerind trei titluri olimpice (individual compus, paralele, bârnă).

''În prima mea zi la Montreal am fost la evenimentul care a marcat această aniversare pentru ea și acest lucru m-a motivat un pic'', a mai spus Simona.

Halep, care a început anul pe locul al doilea în clasamentul WTA, iar apoi a coborât până pe poziția a șaptea în luna mai, a revenit pe locul al treilea de luni, după victoria cu 7-6 (2), 6-3 în finala cu americanca Madison Keys.

Românca a ajuns la zece victorii consecutive, cucerind titlurile de la BRD Bucharest Open și Montreal, iar evoluția din metropola canadiană a fost încununată și de finala de dublu (prima din carieră), jucată alături de Monica Niculescu.

"A fost dificil pentru mine să vin de pe zgură pe hard. Dar, dacă am încredere, pot să-mi fac mai ușor jocul meu și să câștig meciurile. Am câștigat contra unor jucătoare de top și acest lucru mă bucură mai tare că am un nivel bun în acest moment'', a mai spus Halep, citată de site-ul WTA

La Montreal, Simona a cucerit al treilea său titlu din acest an , după cele de la Madrid și București, ajungând la 14 turnee câștigate în carieră.

"Nu a fost cel mai bun tenis al meu, deoarece nu am putut să-l joc. Ea (Keys) a lovit foarte puternic. Știe toată lumea că nu pot lovi mai puternic decât ea, e imposibil la corpul meu și la înălțimea mea. Am încercat să trimit mingea cât mai departe de ea, să o fac să alerge. Cred că am reușit acest lucru, iar ea a ratat. A fost cu adevărat dificil pentru mine să reușesc 'winners' deoarece mingea venea prea tare'', a spus Halep la conferința de presă de după finala de simplu, recunoscând că e obosită.

''Planul A era să încerc să fiu agresivă, dar a fost imposibil. Știam că trebuie să trimit mingile înapoi și să nu le lovesc ușor, pentru că ea le poate ataca. Am încercat să fiu solidă pe picioare și să deschid unghiurile. La asta m-am gândit când am început jocul'', a mai spus Halep.

''Îmi place la Montreal. Mă simt ca în Europa, am mai spus-o. Cu toți românii din tribune, m-am simțit ca acasă. Au venit mulți în fiecare zi, nu doar la finală. A fost o atmosferă extraordinară'', a menționat Halep.

"Bărbatul care m-a anunțat la teren mi-a spus două cuvinte în română și asta m-a motivat foarte mult. Mi-am spus că trebuie să câștig'', a precizat Simona Halep.

La rândul său, Madison Keys a declarat după meci: ''O singură persoană pleacă de aici complet bucuroasă. Evident nu a fost o săptămână rea, deoarece am pierdut doar un meci. Cred că am făcut un turneu bun. Mi-aș fi dorit ca ziua să fie diferită. Uneori se întâmplă, trebuie să iei lucrurile pozitive și să mergi mai departe''.

Deși extenuată după ce a jucat câte două meciuri pe zi (sferturi, semifinale, simplu și dublu), Halep a luptat și în finala de dublu, o premieră pentru ea, alături de Monica Niculescu , dar cele două au trebuit să să recunoască învinse cu 6-3, 7-6 (5) de rusoaicele Ekaterina Makarova/Elena Vesnina, dublu câștigătoare de Mare Șlem.

"Cred că meciurile de dublu mă ajută să exersez la retur, dar și serviciul. Iau toate lucrurile pozitive și încerc să mă bucur de tenis", a mai comentat Halep.

"Nu e ușor să joci cu Simona și Monica, deoarece Simona a câștigat titlul la simplu și a avut o săptămână extraordinară", a spus Vesnina după finală. "La fel și Monica; a câștigat la Washington. Au avut un parcurs bun și nu știam la ce să ne așteptăm, pentru că nu am văzut multe meciuri cu ele. A fost o finală nervoasă și mă bucur că am rezistat în momentele dificile și am reușit să câștigăm'', a mai spus rusoaica.

Niculescu le-a mulțumit suporterilor români pentru susținere, dar și Simonei pentru faptul că a acceptat să joace alături de ea: "Vreau să îi mulțumesc Simonei pentru că a jucat cu mine; nu-mi vine să cred! M-am simțit foarte bine în fiecare meci, am crescut și am jucat din ce în ce mai bine. Îi mulțumesc directorului turneului pentru wildcard."

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu