Tenis: Simona Halep, a doua în ancheta pentru cea mai frumoasă lovitură a anului (WTA)

Tenis: Simona Halep, a doua în ancheta pentru cea mai frumoasă lovitură a anului (WTA)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a ocupat locul al doilea în finala anchetei pentru cea mai frumoasă lovitură a anului 2019 în circuitul profesionist de tenis, realizată pe site-ul WTA, după tânăra poloneză Iga Swiatek.

Swiatek (18 ani) a obţinut 40 la sută din voturi cu o ''scurtă'' realizată la turneul WT de la Lugano şi cu care a câştigat ancheta din luna aprilie, fiind urmată de Simona Halep, care a strâns 31% din sufragii cu o lovitură reuşită în faţa canadiencei Eugenie Bouchard, la scorul de 7-6, 1-0 şi avantaj pentru româncă în turneul de la Dubai, cu care a câştigat ancheta lunii februarie. Halep a ieşit învingătoare şi în ancheta lunii mai, cu o fază din meciul cu britanica Johanna Konta, la scorul de 5-4, 30-15, la Madrid, dar aceasta nu a prins finala anchetei anuale.

Podiumul a fost completat ucraineanca Elina Svitolina, care a adunat 24 de procente cu o lovitură reuşită în faţa Simonei Halep, la scorul de 7-5, 3-2, 15-40, la Turneul Campioanelor, cu care s-a impus în ancheta lunii octombrie.

Pe locul al patrulea s-a clasat românca Patricia Ţig (5%) cu o lovitură splendidă reuşită în turneul de la Bucureşti contra germancei Laura Siegemund, la scorul de 6-3, 2-1 pentru Ţig şi avantaj pentru Siegemund, cu care a câştigat în ancheta din luna iulie.

Swiatek îi urmează Simonei Halep, care s-a impus în ancheta de anul trecut, după cinci ani în care o altă poloneză, Agnieszka Radwanska, a fost laureata anchetei.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”