Tenis: Simona Halep are acum probleme la glezna dreaptă

Tenis: Simona Halep are acum probleme la glezna dreaptă

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a mărturisit că are probleme la glezna dreaptă, înaintea finalei turneului Australian Open, după ce în primul tur s-a accidentat la glezna stângă.

''Acum piciorul drept e mai rău, deoarece l-am forţat. E dificil, dar nu vreau să mă gândesc la asta, ca să fiu sinceră. Vreau să dau totul sâmbătă, iar după aceea voi avea o vacanţă'', a afirmat Halep, potrivit site-ului primului turneu de Mare Şlem al anului.

Pentru liderul mondial, poziţia de număr 1 WTA este un obiectiv secundar în acest moment, principalul său ţel fiind câştigarea unui titlu de Mare Şlem: ''E mereu dificil când eşti aproape. Am avut această şansă de două ori''. Halep a jucat două finale la Roland Garros, în 2014 şi 2017, pierzând prima oară în trei seturi în faţa rusoaicei Maria Şarapova, iar anul trecut neaşteptat în faţa tinerei letone Jelena Ostapenko.

''Ultima oară am fost foarte aproape. Poate sâmbătă va fi mai bine. Nu ştii niciodată ... Am arătat că am destulă putere pentru a face din nou acest rezultat, iar dacă nu voi reuşi sâmbătă, voi rămâne puternică şi mă voi gândi, voi visa la altele'', a mai spus Halep.

Antrenorul româncei, australianul Darren Cahill, a declarat pentru postul de radio ABC că jucătoarea sa nu mai are presiune pentru poziţia de lider mondial: ''Nu mai simte presiunea pentru locul de numărul 1. Pentru ea realizarea de a ajunge numărul unu mondial, iar apoi să încheie anul ca numărul 1, a fost un lucru extraordinar, iar în România e greu de descris cât de important a fost pentru ţară. E ceva ce ea a reuşit''.

''Acum are presiune faţă de ea doar pentru a câştiga. Intră pe teren şi joacă pe cât de bine poate, luptă pentru fiecare punct, indiferent de scor, iar acest lucru este un câştig în ultimii ani. Au fost câteva meciuri pe care le-a lăsat uşor să scape, dar acum nu mai vedem acest lucru'', a adăugat Cahill.

La 26 de ani, Halep este prima jucătoare română care a ajuns în finala turneului Australian Open şi poate deveni a doua care câştigă un titlu de Mare Şlem, după ce Virginia Ruzici, managerul său, a cucerit titlul în 1978 la Roland Garros.

În finala de sâmbătă (10,30, ora României), de la Melbourne, Halep o va înfrunta pe daneza Caroline Wozniacki, numărul doi mondial, într-un meci care are ca miză atât primul titlu de Mare Şlem pentru ambele jucătoare, cât şi poziţia de număr unu mondial în clasamentul WTA ce va fi publicat luni.

AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?