Tenis: Simona Halep, învinsă de Ashleigh Barty, la Sydney, în meciul său de debut în 2019

Tenis: Simona Halep, învinsă de Ashleigh Barty, la Sydney, în meciul său de debut în 2019

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a fost învinsă de australianca Ashleigh Barty, cu 6-4, 6-4, miercuri, în primul său meci din 2019, în optimile turneului WTA de la Sydney, dotat cu premii totale de 823.000 de dolari.

Halep (27 ani) a jucat destul de bine după lunga sa absenţă de pe terenurile de tenis, însă a fost lipsită de ritm şi nu a reuşit să profite de momentele importante de care a beneficiat.

Barty (22 ani, 15 WTA), care are un debut foarte bun de sezon, s-a impus într-o oră şi 27 de minute.

Halep a fost mai bună cu al doilea serviciu, iar Barty cu primul (5 aşi), dar diferenţa s-a făcut la mingile de break, australianca fructificând 4 din 7 (57%), iar românca doar două din 11 (18%). În primul set, Halep a avut trei mingi de break la scorul de 4-4, dar le-a ratat pe toate, iar apoi a pierdut setul cu 4-6. În setul al doilea, românca a reuşit un break la 3-3 şi a preluat conducerea (4-3), dar apoi a pierdut trei ghemuri la rând şi meciul.

Halep se impusese în primele două confruntări cu Barty, în 2018, 6-4, 6-1 în semifinale la Montreal şi 7-5, 6-4 în optimi la Cincinnati.

Halep jucase ultimul său meci în septembrie, la Beijing, abandonând în primul tur, după un set cedat cu 1-6 în faţa tunisiencei Ons Jabeur. Simona, care a fost nevoită să încheie prematur sezonul 2018 din cauza unei hernii de disc, a înregistrat ultima sa victorie tocmai în august, 6-3, 6-4 cu belarusa Arina Sabalenka, în semifinale la Cincinnati, pierzând apoi următoarele trei partide şi abandonând în a patra.

Simona Halep va primi pentru participare un cec de 11.620 dolari şi 55 de puncte WTA.

Următorul turneu pentru Halep va fi Australian Open, primul Grand Slam al anului, la Melbourne, unde anul trecut a jucat finala.
AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?