Tenis: Simona Halep, lider mondial WTA la finalul anului - Am făcut ceva uriaș pentru țară

Tenis: Simona Halep, lider mondial WTA la finalul anului - Am făcut ceva uriaș pentru țară

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, care a primit duminică trofeul de lider mondial WTA la final de sezon, a declarat, în conferința de presă de la Singapore, că a realizat ceva uriaș pentru țara sa prin această performanță.

* UPDATE Tenis: Simona Halep a primit trofeul de lider mondial WTA la final de an

"Este uriaș ce am făcut pentru țara noastră. E o țară mică și sunt prima jucătoare care a reușit acest lucru. Poate voi avea câteva evenimente în plus, dar mă voi bucura de ele. E frumos. E cel mai bun moment al carierei mele și nu mă pot plânge de acest lucru", a declarat Halep, emoționată, după primirea trofeului, potrivit site-ului WTA.

Halep este a 13-a jucătoare care termină anul pe primul loc în clasamentul mondial al circuitului profesionist feminin de tenis (WTA) , după introducerea ierarhiei computerizate, în 1975.

''Este o onoare să fiu al 13-lea — de fapt, e numărul meu norocos — lider mondial la finalul anului. E un sentiment frumos. Toată munca pe care au făcut-o anul acesta își arată roadele", a afirmat Halep (26 ani).

Simona Halep a urcat pe primul loc în clasamentul mondial pe 9 octombrie, devenind al 25-lea lider din istoria ierarhiei WTA, fiind totodată prima româncă ce ajunge în această poziție. Realizarea a venit după o victorie în fața letonei Jelena Ostapenko, în semifinale, la Beijing.

"Cel mai frumos moment pot spune că l-am avut pe teren, când am câștigat cu Ostapenko la Beijing", a mărturisit Simona. "Dar e cu atât mai special să închei anul pe primul loc, cu atât mai mult cu cât sunt atât de puține jucătoare care au terminat anul din postura de lider, e mai special și mai dificil de făcut asta", a adăugat Halep.

După ce a primit inelul de lider mondial din partea reprezentantei Tiffany T, Simona Halep a declarat amuzată: "Nu mă logodesc. Sunt logodită cu tenisul".

În 2017, românca a câștigat un singur titlu, Mutua Madrid Open, dar a jucat finala turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, precum și finale la Roma, Cincinnati și Beijing, participând pentru a patra oară consecutiv la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde nu a reușit să depășească faza grupelor.

Totuși, Halep a început dezastruos anul, accidentându-se la genunchi din prima săptămână a sezonului și abia la începutul sezonului de zgură și-a găsit cadența, câștigând titlul la Madrid.

"Cred că am avut multe suișuri și coborâșuri în acest an, dar, începând cu turneul de la Stuttgart, am avut consistență, după părerea mea. A fost dificil, fiecare săptămână eram pe teren, muncind. Chiar și după ce am pierdut în primul tur la US Open, am revenit pe teren și am încercat să îmi îmbunătățesc jocul, lucru pe care l-am reușit. Sunt foarte fericită că am putut să fiu constantă, ceea ce este cel mai important lucru pentru un jucător. Și să fiu sănătoasă, nu am probleme acum, nicio accidentare. Acum voi încerca să am un extrasezon bun și să încep noul an mai bine", a comentat Halep.

''Nu pot spune că am încetat să cred că pot deveni numărul unu în acest an, pentru că am avut multe șanse, dar, bineînțeles, că am fost un pic dezamăgită după acele momente pe care le-am avut. Acum trăiesc un sentiment extraordinar. Virginia Ruzici (managerul său, n. red.) mi-a spus că nu realizez ce am reușit, dar e o fericire interioară și unul dintre visurile mele s-au realizat. Trebuie doar să fiu veselă, să zâmbesc și să mă bucur de viață'', a mai spus Halep.

În continuare, Halep va reveni luni în țară și apoi va pleca într-o vacanță deja programată (''Nu vă spun unde'', a precizat Simona).

"Mi-ar plăcea să mă gândesc la anul viitor abia după vacanță. Dar fiecare turneu și fiecare săptămână, fiecare zi chiar, va fi o provocare, începând de acum. Nu pot să fiu stresată de acest lucru. Vreau doar să muncesc mai mult pentru a fi mai bună, am nevoie despre asta și vom vedea ce se va întâmpla. În opinia mea, am făcut ceva extraordinar până acum și vreau să fiu pentru mai mult timp (lider WTA) și să câștig un Grand Slam", a subliniat Halep.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale