Tenis: Simona Halep s-a calificat fără probleme în optimi la Dubai (WTA)

Tenis: Simona Halep s-a calificat fără probleme în optimi la Dubai (WTA)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat fără probleme în optimile de finală de turneului WTA 500 de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 768.680 de dolari, după ce a învins-o pe americanca Alison Riske cu 6-2, 6-4.

Halep (30 ani, 23 WTA) a câştigat într-o oră şi 12 minute, la primul său meci fără antrenor, după despărţirea de Adrian Marcu şi Daniel Dobre.

Fostul lider mondial a servit excelent în acest meci, încheind cu 6 aşi şi fără ghem pierdut pe propriul serviciu (două mingi de break salvate).

În primul set, Riske (31 ani, 53 WTA) a luat primul ghem la zero, dar apoi Halep a câştigat cinci ghemuri la rând, încheind cu 6-2. Actul secund a fost mai echilibrat, deşi Halep a început cu break. Riske a riscat mai mult şi a evitat un 0-3, câştigând al treilea ghem al setului după ce a salvat opt mingi de break. În continuare s-a mers cu serviciul, Halep impunându-se cu 6-4.

Halep a câştigat toate cele patru dueluri ale sale cu Riske.

Halep, campioană la Dubai în 2015 şi 2020, şi-a asigurat un cec de 9.000 de dolari şi 55 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe învingătoarea dintre spaniola Paula Badosa, a treia favorită, şi Gabriela Ruse, venită din calificări. Irina Begu va juca în primul tur contra unei jucătoare venite din calificări, ucraineanca Daiana Iastremska.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”