Tenis: Simona Halep trebuie să câştige turneul de la Roma pentru a avea şansa de a redeveni numărul 1 mondial

Tenis: Simona Halep trebuie să câştige turneul de la Roma pentru a avea şansa de a redeveni numărul 1 mondial

Românca Simona Halep, locul 2 în ierarhia tenisului feminin, trebuie să câştige turneul de la Roma pentru a avea şansa de a redeveni lider mondial, detronând-o pe japoneza Naomi Osaka, scrie site-ul WTA.

Osaka a menţionat că vrea să fie cap de serie N.1 la Roland Garros. Înaintea turneului de la Madrid, de săptămâna trecută, trei jucătoare aveau posibilitatea să-i ia locul lui Osaka în fruntea ierarhiei WTA, însă doar Halep a rămas în cursă. Românca ar fi recuperat fotoliul de lider dacă ar fi câştigat turneul de la Madrid, dar a cedat în finală în faţa olandezei Kiki Bertens. La Roma, ea are nevoie din nou de câştigarea turneului ca să aibă şansa de a fi din nou lider mondial.

Soarta lui Osaka este în mâinile sale. Dacă ajunge în sferturi de finală la Roma, ea va rămâne în fruntea clasamentului WTA şi va fi cap de serie N.1 la Roland Garros.

Osaka a declarat înaintea turneului de la Roma: "Simt că este o mare diferenţă între a fi N. 1 mondial şi a fi N. 2. (...) Simt că pentru mine cel mai mare impact l-ar avea să fiu cap de serie N. 1 la un turneu de Mare Şlem. Asta a fost întotdeauna în mintea mea".

Osaka, la cel mai bun sezon al ei pe zgură, a ajuns în semifinale la Stuttgart şi în sferturi la Madrid. Japoneza avea de apărat doar 200 puncte în sezonul pe zgură şi a obţinut deja 400 de puncte din participarea în primele două turnee. Ea nu a trecut niciodată de turul 3 în turneul din capitala Italiei.

Halep nu a câştigat până acum turneul de la Roma, unde a disputat finala în ultimii doi ani.

Cele două jucătoare sunt calificate direct în turul 2, unde Osaka o va întâlni pe Dominika Cibulkova (Slovacia), iar Halep, pe Marketa Vondrousova (Cehia).
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”