Tenis: Sorana Cîrstea - Îmi asum înfrângerea, dar atât am putut astăzi

Tenis: Sorana Cîrstea - Îmi asum înfrângerea, dar atât am putut astăzi

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, numărul 62 mondial, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă, că își asumă înfrângerea suferită în meciul de Fed Cup cu belgianca Yanina Wickmayer, precizând că atât a putut în această întâlnire.

"A fost un meci lung, de 3 ore și jumătate, am avut foarte multe șanse, dar nu am reușit să le fructific. Am făcut mici greșeli, pe care mi le asum. Dar ăsta este tenisul, eu am luptat până la final. Atât am putut azi, îmi pare rău pentru echipă. Mi-aș fi dorit să aduc un punct României, mai ales că am fost atât de aproape. Problemele de la picior nu m-au influențat în niciun fel. Sunt probleme diferite, luni am avut ceva la stângul, azi la dreptul. Sunt inevitabile aceste lucruri, dar nu au avut nicio legătură. Îmi asum înfrângerea, dar sper totuși să putem câștiga în final meciul cu Belgia", a spus ea.

Cîrstea susține că a pierdut partida din cauza mingilor de break pe care nu a reușit să le fructifice. "Eu vin după ani grei în care am crezut că nu voi mai putea să revin după accidentare. Dar sunt din nou aici, sunt în prima sută, iar acum am fost convocată din nou la Fed Cup. Eu singură am pierdut meciul. Am avut și momente bune, poate că atunci trebuia să fiu puțin mai agresivă. Nu am pierdut din cauza serviciului, am pierdut pe mingile de break pe care nu le-am fructificat. Cred că am avut 10 mingi de break în setul trei pe care nu le-am fructificat", a adăugat Cîrstea.

Numărul 62 WTA a precizat că are nevoie de consistență în joc și disciplină pentru a progresa. "Mai am mult de progresat, din toate punctele de vedere. Am nevoie de consistență și de disciplină pe teren. Aceste două lucruri mă vor ajuta să cresc. Problema azi a fost că suprafața a fost lentă și atunci punctele au fost lungi. Am încercat să închei cât de repede punctele, dar nu a fost posibil", a menționat ea.

Echipa feminină de tenis a României este condusă cu 2-0 de Belgia, în primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, după ce Sorana Cîrstea a fost învinsă de Yanina Wickmayer cu 7-6 (4), 5-7, 7-5, sâmbătă, la Sala Polivalentă din București, la capătul unui meci maraton.

Cîrstea (62 WTA) este condusă acum cu 4-1 de Wickmayer (62 WTA) la meciurile directe, Sorana câștigând precedentul duel, în 2012, la Cincinnati, cu 6-7 (8), 6-2, 6-3, în primul tur.

În primul meci de simplu al confruntării dintre România și Belgia, Kirsten Flipkens a învins-o pe Monica Niculescu în două seturi, cu 6-3, 6-4.

Duminică, în al treilea meci de simplu, de la ora 13,00, Niculescu o va înfrunta pe Wickmayer, iar apoi Cîrstea o va întâlni pe Flipkens, în timp ce meciul de dublu va opune perechile Irina Begu/Patricia Țig și Elise Mertens/Maryna Zanevska.

România și Belgia s-au înfruntat de trei ori până acum în Cupa Federației, Belgia învingând de fiecare dată: în 1975 a fost 2-0, la Aix-en-Provence (Franța), în sferturile Grupei Mondiale, iar în 1995, Belgia s-a impus cu 2-1 și apoi cu 3-0, în decurs de trei zile, la Murcia, în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa a competiției.

Meciul cu Belgia consemnează debutul lui Ilie Năstase în postura de căpitan nejucător al echipei României.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Evelin Ceciu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...