Tenis: Sorana Cîrstea, calificată în semifinalele turneului WTA de la Lyon

Tenis: Sorana Cîrstea, calificată în semifinalele turneului WTA de la Lyon

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA 250 de la Lyon, dotat cu premii totale de 193.127 de euro, după ce a trecut de unguroaica Anna Bondar, cu 6-3, 6-3.

Cîrstea (31 ani, 30 WTA), a doua favorită, a obţinut victoria după o oră şi 24 de minute.

Românca a început bine jocul şi a condus cu 2-0, dar Bondar (24 ani, 79 WTA) a revenit şi a egalat, 2-2. A urmat o serie de trei break-uri, două reuşite de Sorana, care a închis primul set cu 6-3. Primele trei ghemuri din setul al doilea au fost tot atâtea break-uri (două ale româncei), Cîrstea conducând ostilităţile până la final, când a încheiat conturile cu un nou break: 6-3.

Fiecare jucătoare a reuşit câte 4 aşi, Cîrstea a făcut 2 duble greşeli, iar Bondar 5. Românca a încheiat cu 21 de mingi direct câştigătoare, faţă de 11 ale adversarei, care a făcut mai multe erori neforţate (16-11).

Singurul duel dintre Cîrstea şi Bondar a avut loc în 2019, în primul tur la Budapesta, românca învingând cu 4-6, 6-3, 6-4.

Cîrstea şi-a asigurat un cec de 8.145 de euro şi 110 de puncte WTA, urmând să joace în penultimul act contra ucrainencei Daiana Iastremska (21 ani, 140 WTA), care a dispus vineri de italianca Jasmine Paolini, a cincea favorită, cu 6-4, 7-6 (7/3).

Cealaltă semifinală le va opune pe Caroline Garcia (Franţa), care a trecut de belgianca Alison van Uytvanck, cap de serie numărul şapte, cu 4-6, 6-3, 7-5, şi pe chinezoaica Shuai Zhang, cap de serie nr. 8, care a beneficiat de abandonul rusoaicei Vitalia Diatcenko, în primul set, la scorul de 3-0.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”