Tenis: Sorana Cîrstea, în sferturile turneului WTA de la Istanbul

Tenis: Sorana Cîrstea, în sferturile turneului WTA de la Istanbul

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea, a cincea favorită, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Istanbul, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, în urma victoriei reușite în fața grecoaicei Maria Sakkari, cu 6-4, 6-3.

Cîrstea (27 ani, 66 WTA) a obținut victoria într-o oră și 21 de minute, la prima sa confruntare cu Sakkari (21 ani, 96 WTA).

Românca a început rău meciul cu Sakkari și a fost condusă cu 4-1, grecoaica ratând chiar o minge de 5-1. Cîrstea a revenit spectaculos și, după cinci ghemuri consecutive, și-a adjudecat primul set cu 6-4.

Cîrstea a început setul al doilea cu break, apoi Sakkari a egalat și a preluat conducerea cu 2-1. Sorana a egalat și a făcut un nou break, pentru 3-2, pentru ca apoi să reușească un nou break și să încheie setul cu 6-2.

Sorana Cîrstea și-a asigurat un cec de 6.175 dolari și 60 de puncte WTA. Cîrstea va juca vineri în sferturi, cu învingătoarea din meciul care le va opune pe câștigătoarea partidei Elina Svitolina (Ucraina/N. 1) — Victoria Kamenskaia (Rusia) și românca Alexandra Cadanțu.

Cadanțu, venită din calificări, a dispus, miercuri, în primul tur de japoneza Nao Hibino cu 2-6, 6-0, 6-3. Tot miercuri, Irina Begu, a treia favorită, s-a calificat în sferturile de finală, după ce a învins-o pe Kirsten Flipkens (Belgia), cu 6-1, 1-6, 6-3.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...