Tenis: Sorana Cîrstea s-a calificat în optimi la Lyon (WTA)

Tenis: Sorana Cîrstea s-a calificat în optimi la Lyon (WTA)

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea, a doua favorită, s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului WTA 250 de la Lyon, dotat cu premii totale de 193.127 de euro, după ce a dispus de Mariam Bolkvadze (Georgia), cu 6-3, 6-1.

Cîrstea (31 ani, 30 WTA) s-a impus într-o oră şi 18 minute în faţa unei adversare net inferioare (24 ani, 156 WTA), care a comis nu mai puţin de 17 duble greşeli.

Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 2.963 de euro şi 30 de puncte WTA, urmând să o înfrunte în optimi pe elveţianca Stefanie Voegele (31 ani, 144 WTA). Românca are 4-1 în meciurile directe cu Voegele, dar ultima oară s-au întâlnit în 2014, când elveţianca a obţinut singurul său succes.

Tot marţi, în primul tur la dublu, Andreea Mitu şi Oksana Kalaşnikova (Georgia) au fost întrecute de cuplul german Anna-Lena Friedsam/Nicola Geuer, cu 6-3, 6-2, în 57 de minute.

Tot marţi, în primul tur la simplu, Ana Bogdan o va înfrunta pe ucraineanca Daiana Iastremska, alte două românce urmând să evolueze la dublu: Monica Niculescu (alături de rusoaica Alexandra Panova, împotriva perechii Elsa Jacquemot/Tatjana Maria) şi Irina Bara (alături de Ekaterine Gorgodze, contra cuplului Alicia Barnett/Olivia Nicholls).
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…