Tenis: Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile turneului WTA de la Madrid

Tenis: Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile turneului WTA de la Madrid

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 dolari, marți seara, după ce a învins-o pe Danka Kovinic (Muntenegru), cu 6-3, 7-5, într-un meci din runda secundă a competiției.

Cîrstea (26 ani, 127 WTA), beneficiara unui wild card, a dominat meciul cu Kovinic (21 ani, 52 WTA), pe care a întrecut-o într-o oră și 18 minute.

Românca a avut 5-0 în primul set, dar apoi a intervenit o scurtă relaxare, Kovinic a reușit trei ghemuri la rând, dar Cîrstea a încheiat setul cu 6-3.

În setul secund, Kovinic a câștigat primul ghem, dar apoi Sorana și-a adjudecat trei jocuri la rând (3-1). Adversara a răsturnat situația după o serie de trei ghemuri, pentru 3-4, dar Cîrstea a egalat și apoi a reușit un nou break (5-4). Kovinic a câștigat contra serviciului (5-5), dar Cîrstea a revenit din nou la conducere, iar apoi a încheiat conturile cu 7-5 în al doilea act.

Cîrstea conduce acum în meciurile directe cu Kovinic cu 2-1, după ce jucătoarea muntenegreană s-a impus anul trecut în primul tur la Osprey (Florida), în prima rundă a unui turneu ITF, cu 6-1, 7-5, iar Cîrstea s-a revanșat anul acesta, în sferturi, la Rio, cu 6-1, 6-2.

Sorana Cîrstea și-a asigurat un cec de 59.490 euro și 120 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe germanca Laura Siegemund (28 ani, 44 WTA), victorioasă cu 6-2, 3-6, 6-3 în fața croatei Mirjana Lucic-Baroni.

România are nu mai puțin de patru jucătoare în optimi la Madrid, Simona Halep (va juca împotriva elvețiencei Timea Bacsinszky), Irina Begu (va evolua împotriva americancei Christina McHale), Patricia Țig (va avea ca adversară tot o americancă, Madison Keys) și Sorana Cîrstea (contra germancei Laura Siegemund).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria