Tenis: Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Lyon

Tenis: Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Lyon

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Lyon, dotat cu premii totale de 193.127 de euro, după ce a dispus de elveţianca Stefanie Voegele, cu 6-3, 7-5.

Cîrstea (31 ani, 30 WTA), a doua favorită, a obţinut victoria într-o oră şi 33 de minute.

Sorana Cîrstea, care a încheiat cu 2 aşi şi 5 duble greşeli, a controlat jocul, deşi nu a avut cea mai bună evoluţie a sa. În primul set, românca a pierdut ghemul de debut, dar apoi a câştigat trei la rând şi s-a impus cu 6-3, după un nou break pe final. În actul secund, Cîrstea a câştigat primul ghem, dar Voegele (31 ani, 144 WTA) a dat tonul break-urilor, şase la rând. Cîrstea a făcut diferenţa în final, încheind pe serviciul adversarei (7-5).

Românca are acum 5-1 în meciurile directe cu Voegele, dar ultima oară se întâlniseră în 2014, când elveţianca a obţinut singurul său succes.

Cîrstea şi-a asigurat un cec de 4.677 de euro şi 60 de puncte WTA, urmând să o înfrunte în sferturi pe unguroaica Anna Bondar, care a profitat de abandonul britanicei Katie Boulter, după primul set (6-3).

Singurul duel dintre Cîrstea şi Bondar (24 ani, 79 WTA) a avut loc în 2019, în primul tur la Budapesta, românca învingând cu 4-6, 6-3, 6-4.

În sferturi s-au mai calificat elveţianca Viktorija Golubic, a treia favorită, după 1-6, 6-4, 6-4 cu japoneza Mai Hontama, şi rusoaica Vitalia Diatcenko, victorioasă cu 6-3, 2-6, 6-4 contra germancei Anna-Lena Friedsam.

La dublu, Monica Niculescu şi rusoaica Alexandra Panova s-au calificat în semifinale, după 7-6 (1), 7-6 (7) cu perechea Georgina Garcia Perez (Spania)/Xenia Knoll (Elveţia).

Niculescu şi partenera sa s-au impus la mare luptă după mai bine de două ore de joc (2 h 6 min), profitând şi de cele 10 duble greşeli ale adversarelor.

În actul secund, Niculescu şi Panova au fost conduse cu 3-1 şi 4-2, au salvat două mingi de set în tiebreak, câştigând cu 9-7.

Perechea româno-rusă şi-a asigurat un cec de 3.064 de euro şi 110 puncte WTA, iar în penultimul act vor înfrunta câştigătoarea din meciul Laura Siegemund (Germania)/Vera Zvonareva (Rusia) - Hao-Ching Chan (Taiwan)/Julia Lohoff (Germania), cap de serie numărul doi.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”