Tenis: Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al doilea la US Open

Tenis: Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al doilea la US Open

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în runda a doua a turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce a dispus de rusoaica Veronika Kudermetova, cap de serie numărul 29, cu 7-6 (5), 3-6, 6-0, marţi, la New York.

Cîrstea (31 ani, 39 WTA) a trecut de Kudermetova (24 ani, 31 WTA) după circa două ore de joc (2 h 02 min).

În primul set, Cîrstea a fost condusă cu 3-1 şi 4-2, dar a reuşit să întoarcă scorul, ratând o minge de set la 5-4, pentru ca apoi să se impună în tiebreak. În actul secund, diferenţa a fost făcută de un break reuşit de Kudermetova la 4-3 în favoarea sa. Decisivul a fost controlat total de Sorana, care s-a impus cu 6-0, în 25 de minute.

Românca a avut 3 aşi şi 3 duble greşeli, iar Kudermetova 6 aşi şi 6 duble greşeli. Echilibru a existat şi la capitolul winners (30 Cîrstea, 31 Kudermetova), dar rusoaica a făcut mai multe erori neforţate (20-11).

Singurul duel direct anterior s-a încheiat cu victoria româncei, cu 6-1, 6-4, în 2015, în sferturi la Biarritz (ITF).

Cîrstea şi-a asigurat un cec de 115.000 de dolari şi 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe americanca Shelby Rogers (28 ani, 43 WTA). Rogers a câştigat singura confruntare de până acum, cu 6-4, 6-4, în 2016, în semifinale la Rio de Janeiro.

Doar Sorana Cîrstea şi Simona Halep , dintre românce, au reuşit să treacă de primul tur la Flushing Meadows, Halep urmând să joace miercuri cu Kristina Kucova (Slovacia).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale