Tenis: Tecău şi Krawietz, calificaţi în finala probei de dublu la Rotterdam (ATP)

Tenis: Tecău şi Krawietz, calificaţi în finala probei de dublu la Rotterdam (ATP)

Perechea compusă din tenismanul român Horia Tecău şi germanul Kevin Krawietz s-a calificat în finala probei de dublu a turneului ATP de la Rotterdam, dotat cu premii totale de 980.580 euro, sâmbătă seara, după ce a trecut cu 7-6 (5), 6-7 (3), 10-6, de cuplul Henri Kontinen (Finlanda)/Edouard Roger-Vasselin (Franţa).

Tecău şi partenerul său au obţinut victoria după o oră şi 52 de minute.

Învingătorii au încheiat cu 6 aşi şi 3 duble greşeli, în timp ce învinşii au avut 5 aşi şi o dublă greşeală. Nicio echipă nu şi-a pierdut serviciul, fiecare salvând câte două mingi de break.

Echilibrul a fost evidenţiat şi de numărul total de puncte, 83 pentru Tecău şi Krawietz şi 81 pentru Kontinen şi Roger-Vasselin.

În primul set, Tecău şi Krawietz au făcut diferenţa în tiebreak, desprinzându-se la 5-0, pentru a se impune cu 7-5. În tiebreak-ul actului secund, Tecău şi Krawietz au avut 3-2, dar au pierdut apoi cinci puncte la rând şi setul. Perechea româno-germană a fost mai bună în super tiebreak, în care au condus cu 4-1, 7-2 şi 9-5, încheind cu 10-6.

Tecău şi Krawietz şi-au asigurat un cec de 22.500 euro şi 300 de puncte ATP la dublu.

În ultimul act, Tecău şi echipierul său vor înfrunta cuplul croat Nikola Mektic/Mate Pavic, cap de serie numărul doi, care a dispus în semifinale de francezii Jeremy Chardy/Frederic Martin cu 7-6 (3), 6-7 (11), 10-4, după o oră şi 56 de minute. Pentru croaţi e a treia finală din acest an, după cele de la Antalya şi Murray River Open (Melbourne).

Tecău a câştigat în 2015 titlul în proba de dublu la Rotterdam alături de olandezul Jean-Julien Rojer, iar în 2014 şi 2019 au fost finalişti. Tecău a mai disputat o finală la Rotterdam alături de suedezul Robert Lindstedt (2012).

Horia Tecău are în palmares 37 de titluri şi a mai jucat 21 de finale. Krawietz are 4 titluri şi a mai jucat o finală.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu