Tenis: Tecău și Rojer s-au calificat în semifinalele probei de dublu la Basel (ATP)

Tenis: Tecău și Rojer s-au calificat în semifinalele probei de dublu la Basel (ATP)

Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat, joi, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Basel (Elveția), dotat cu premii totale de 1.701.320 euro, după 6-7 (9), 6-4, 10-4 cu cuplul Treat Huey (Filipine)/Max Mirnîi (Belarus).

Principalii favoriți s-au impus într-o oră și 34 de minute în fața unor rivali la calificarea la Turneul Campionilor de la Londra. Învingătorii au reușit 6 ași, iar învinșii au realizat 8.

Tecău și Rojer ocupă locul 9 în ierarhia ATP Race, iar Huey și Mirnîi se află pe locul 8 (la 385 de puncte), ultimul care asigură prezența la turneul londonez.

Perechea româno-olandeză și-a asigurat un cec de 26.020 de euro și 180 de puncte ATP, urmând să joace în penultimul act contra învingătorilor din meciul Raven Klaasen (Africa de Sud)/Rajeev Ram (SUA), cap de serie numărul trei, și Robert Lindstedt (Suedia)/Michael Venus (Noua Zeelandă).

Tot joi, Florin Mergea și britanicul Dominic Inglot vor juca în sferturile de finală contra cuplului Marcel Granollers (Spania)/Jack Sock (SUA), cap de serie numărul patru.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: A. Bunescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...