Tenis: Tsitsipas, al treilea favorit, eliminat surprinzător în primul tur la Wimbledon

Tenis: Tsitsipas, al treilea favorit, eliminat surprinzător în primul tur la Wimbledon

Jucătorul grec de tenis Stefanos Tsitsipas (4 ATP, favorit nr. 3) a fost eliminat surprinzător luni, în prima rundă a turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, după ce s-a înclinat în trei seturi, 6-4, 6-4, 6-3, în faţa nr. 57 ATP, americanul Frances Tiafoe.

Tiafoe s-a impus după 2 ore şi 5 minute şi va juca în turul următor cu învingătorul din partida Vasek Pospisil (Canada, 65 ATP) şi Roberto Carballes Baena (Spania, 100 ATP).

Duminică, Tsitsipas afirma că a venit la Wimbledon cu gândul "de a pune capăt visului" sârbului Novak Djokovic, care speră să câştige al 20-lea său titlu de Mare Şlem pe iarba londoneză şi să-i egaleze, astfel, pe marii săi rivali, elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal.

Djokovic a cucerit luna aceasta al 19-lea său trofeu major chiar în faţa lui Tsitsipas, pe care l-a învins în finala turneului de la Roland Garros, la capătul unui meci dramatic, câştigat de "Nole" în cinci seturi: 6-7(6-8), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4.

"Evident că suntem aici pentru a-l opri. Desigur că suntem aici pentru a încerca să punem capăt visului său. Însă va fi complicat", declara jucătorul elen, care a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Djokovic.

"Cred că este unul dintre cei mai buni jucători pe care i-a văzut tenisul. Este cel mai bun tenisman la ora actuală, de aceea joacă atât de bine", a subliniat Tsitsipas, conform cotidianului elveţian Le Matin.

Aşa cum se ştie, Djokovic liderul ATP şi principal favorit, s-a calificat luni în runda a doua a turneului de la Wimbledon după ce a trecut în patru seturi, 4-6, 6-1, 6-2, 6-2, de britanicul Jack Draper (253 ATP), beneficiarul unui wild card. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…