Tenis: Turneul de la Roland Garros - Federer, ''un pic surprins'' în partida cu Cilic

Tenis: Turneul de la Roland Garros - Federer, ''un pic surprins'' în partida cu Cilic

Tenismanul elveţian Roger Federer, care încearcă o revenire la cel mai înalt nivel la aproape 40 de ani şi s-a calificat în turul 3 la turneul de la Mare Şlem de la Roland Garros, după ce a trecut joi de croatul Marin Cilic (6-2, 2-6, 7-6 (7/4), 6-2), s-a declarat "un pic surprins" de jocul său, informează AFP.

Elveţianul cu 20 de trofee de Mare Şlem în palmares dispută la Paris primul său turneu major la 16 luni de la Openul Australiei 2020, după o dublă operaţie la genunchiul drept suferită anul trecut.

"Eu consider că am făcut un meci foarte bun, chiar am fost un pic surprins, pentru că nu credeam că pot juca la acest nivel timp de două ore şi jumătate contra lui Marin", a spus el.


Foto: (c) Christian Hartmann / REUTERS


"Am avut lovituri foarte bune, în special în tiebreak, şi am servit bine pe final, iar asta demonstrează că încă am rezerve, mai am energie şi este foarte important pentru încrederea mea", a adăugat Federer.

O scenă mai puţină obişnuită s-a produs în setul doi, când Federer a primit un neaşteptat avertisment pentru că nu a fost pregătit la timp să joace (la 3-1, 40-40). Atenţionarea arbitrului nu i-a fost pe plac elveţianului, fiind urmată de o lungă discuţie cu arbitrul meciului. "Consideri că sunt lent?", a spus acesta, înainte de a-l întreba pe Cilic. "Oare joc prea lent?".

"Nici nu îndrăznesc acum să merg să-mi iau prosopul", a ironizat Federer.


Foto: (c) YOAN VALAT / EPA


Federer va juca pentru un loc în optimile de finală cu germanul Dominik Koepfer (59 ATP), sâmbătă.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”