Tenis: Turneul de la Wimbledon - Nadal, bucuros că a "supravieţuit" în faţa lui Del Potro

Tenis: Turneul de la Wimbledon - Nadal, bucuros că a "supravieţuit" în faţa lui Del Potro

Tenismanul spaniol Rafael Nadal s-a declarat bucuros că a reuşit să se califice în semifinalele turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, la capătul celui mai disputat meci de la actuala ediţie a competiţiei londoneze, pe care l-a câştigat în cinci seturi, 7-5, 6-7, 4-6, 6-4, 6-4, în faţa argentinianului Juan Martin Del Potro.

"A fost un meci plin de emoţii, cu un tenis de mare calitate, mai ales în cel de-al cincilea set. Îmi pare rău pentru Martin, este un jucător incredibil, un adversar incredibil şi merita, într-un fel, să câştige la rândul său. Este un sentiment minunat să ajungi în semifinale la Wimbledon. Am fost neliniştit, desigur, după ce am pierdut cel de-al doilea set. Conduceam cu 6-3 în tiebreak şi am făcut o mare eroare, cu acea dublă greşeală, iar meciul s-a schimbat. Însă mi-am putut ridica nivelul de joc în seturile 4 şi 5. În ultimul set, Del Potro a fost uriaş, a fost foarte greu de oprit. Sunt fericit că am supravieţuit tuturor acelor puncte importante pe care nu trebuia să le pierd", a declarat Nadal.

Spaniolul îl va înfrunta vineri, în semifinale, pe vechiul său rival Novak Djokovic, sârbul având un uşor avantaj în duelurile directe cu ibericul (26 la 25). "Împotriva lui Djokovic va trebui, desigur, să joc foarte bine. Este cel mai complet jucător pe care l-am văzut vreodată. L-am urmărit şi aici, unde a jucat cu adevărat foarte bine", a precizat el.

În privinţa eliminării surprinzătoare a principalului favorit, elveţianul Roger Federer, care spera să câştige pentru a noua oară trofeul la Wimbledon, Rafael Nadal a supus: "Este o realitate, a fost eliminat. Este imposibil să câştigi tot timpul, chiar şi pentru el. Să pierzi după ce conduci cu 2-0 la seturi şi ai o minge de meci... Este o zi dificilă pentru el, însă astfel de lucruri se întâmplă uneori în tenis şi, mai ales, pe iarbă".
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro