Tenis: Victoria de azi ne dă încredere, a declarat Tecău după calificarea în sferturi la BRD Năstase Țiriac Trophy

Tenismanul Horia Tecău a declarat, joi, că victoria obținută alături de Florin Mergea în primul tur al probei de dublu la BRD Năstase Țiriac Trophy, la Arenele BNR din București, le dă încredere celor doi români.

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

''După mulți ani, suntem iar parteneri în turnee, eu cu Florin. Ne-am antrenat bine o săptămână și victoria de azi ne dă încredere. De partea noastră au fost energia, comunicarea și mișcarea în teren. Dar fiecare mai are de lucrat la anumite lovituri'', a spus Tecău după calificarea în sferturi.

''Dorința noastră este să cucerim trofeul pus în joc la București. Când eram foarte tineri, amândoi am primit aici o invitație să jucăm și eram foarte mândri că putem evolua la acest nivel. Acum, după marile turnee, acesta ne este foarte drag'', a mărturisit Tecău.

''Noi am început drumul spre Rio, este un proiect interesant'', a mai spus Horia, care și-a exprimat speranța că alături de Mergea va mai obține trei victorii la București, care să le aducă titlul, Tecău a avut cuvinte frumoase despre noul teren central: ''Vreau să felicit organizatorii pentru tot ce au făcut, într-un timp foarte scurt''.

''Mă bucur mult că au venit atâția copii să ia autografe și să se fotografieze cu noi. Când eram mic, veneam de la Constanța cu trenul să văd acest turneu. Și eu eram mare amator de autografe de la jucătorii de tenis. Pentru asta am dat și eu multe autografe. Când cei mici obțin o asemenea semnătură sunt foarte motivați și reușim să îi ținem aproape de fenomenul jocului de tenis'', a mai spus Horia Tecău.

Florin Mergea a precizat la rândul său: ''Nu am avut un meci ușor în fața spectatorilor, mai ales pentru că toți se așteptau să câștigăm. Punctul nostru forte, returul, nu prea a funcționat. Dar am avut alte reușite, mă gândesc la jocul de la fileu, precum și serviciul. La un asemenea meci, emoțiile sunt mereu inerente. Dar, am gestionat mai bine momentele importante și am câștigat la final''.

Tenismenii români Florin Mergea și Horia Tecău, principalii favoriți ai probei de dublu din cadrul turneului BRD Năstase Țiriac Trophy, dotat cu premii totale de 463.520 euro, s-au calificat, joi, la Arenele BNR din București, în sferturile de finală, după 7-6 (3), 7-6 (5) cu perechea neozeelandeză Marcus Daniell/Artem Sitak.

AGERPRES (autor: Aristotel Bunescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani

2 Proasta s-a căcat în urnă! Dăncilă s-a referit la românii din diaspora folosind apelativul „ăștia”

3 ALERTĂ Proasta s-a pișat pe covor! Dăncilă a refuzat să răspundă în engleză la întrebarea unui jurnalist formu…

4 Concluzia? Iohannis-Dăncilă, scorul etapei! PSD, încă un eșec în drumul spre retrogradare!

5 Comentariul și concluziile lui Sebastian Lăzăroiu după ieșirile televizate ale celor doi candidați

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde