Tenis: Victorie dificilă pentru Simona Halep în primul tur la Roland Garros

Tenis: Victorie dificilă pentru Simona Halep în primul tur la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat cu emoţii în runda a doua a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, după ce a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de germanca Nastasja Schunk, 6-4, 1-6, 6-1, marţi, la Paris.

Simona Halep (30 ani, 19 WTA), cap de serie numărul 19, a obţinut victoria după aproape două ore de joc (1 h 48 min) în faţa unei adversare venite din calificări (18 ani, 165 WTA), care a arătat calităţi peste locul ocupat în clasament.

Schunk a început în forţă şi a condus cu 3-0 în primul set, însă Halep şi-a găsit în cele din urmă ritmul şi s-a impus cu 6-4, după patru ghemuri consecutive.

Foto:(c) Yves Herman/REUTERS


În actul secund, Halep nu s-a regăsit, a greşit foarte mult, în condiţiile în care şi Schunk a etalat un joc remarcabil, astfel că tânăra jucătoare germană s-a impus cu un sec 6-1, după ce a avut 5-0.

În decisiv, primul ghem a fost unul determinant, Halep salvând două mingi de break, după care a dominat jocul şi pe fondul scăderii de nivel a adversarei. Fostul lider mondial a avut 5-0 înainte de a încheiat cu 6-1.

Halep a avut 5 aşi şi 2 duble greşeli, Schunk a totalizat 4 duble greşeli, germanca a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 24-19, dar şi mai multe erori neforţate, 37-31.

Simona Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi finalistă în 2014 şi 2017, nu a jucat al ediţia trecută a turneului parizian, fiind accidentată.


Foto:(c) Yves Herman/REUTERS


Halep şi-a asigurat un cec de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA.

Următoarea adversară a Simonei Halep va fi chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA), pe care a mai întâlnit-o anul acesta, în semifinale la Melbourne Summer Set 1, câştigând cu 6-3, 6-2.

Sorana Cîrstea şi Irina Begu s-au calificat şi ele în turul al doilea, iar Gabriela Ruse, Ana Bogdan, Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu au părăsit turneul din prima rundă.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editori online: Ady Ivaşcu, Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...