Tenis: Wawrinka, în semifinalele turneului ATP de la Indian Wells după a 450-a victorie din cariera sa

Tenis: Wawrinka, în semifinalele turneului ATP de la Indian Wells după a 450-a victorie din cariera sa

Tenismanul elvețian Stanislas Wawrinka, numărul 3 mondial, s-a calificat în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (Statele Unite ale Americii), dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari, învingându-l în trei seturi, 6-4, 4-6, 7-6 (7/2), pe austriacul Dominic Thiem (nr.9), într-o partidă disputată joi.

Wawrinka (31 ani), care a înregistrat cu această ocazie a 450-a victorie din cariera sa, conform statisticilor ATP, l-a învins pe Thiem la capătul unui joc care a durat 2 ore și 31 minute, asigurându-și accederea în premieră în penultimul act al competiției californiene.

Jucătorul din Țara Cantoanelor, care are în palmares trei titluri de Mare Șlem, se va lupta pentru un loc în finală cu cu spaniolul Pablo Carreno Busta, care a dispus la rândul său cu 6-1, 3-6, 7-6 (7/4) de uruguayanul Pablo Cuevas.

Pablo Carreno Busta a disputat, la sfârșitul lunii trecute, finala turneului ATP de la Rio (Brazilia), pierdută în fața lui Dominic Thiem, numărul 9 mondial.

Wawrinka și Carreno Busta s-au mai întâlnit de două ori până acum în circuitul mondial, ambele confruntări încheindu-se cu victoria elvețianului.

Vineri se vor disputa ultimele două meciuri din sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells, Roger Federer (Elveția) — Nick Kyrgios (Australia) și Kei Nishikori (Japonia) — Jack Sock (Statele Unite).

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…