Tenis: WTA nu a planificat niciun turneu în China, în calendarul actualizat din 2022

Tenis: WTA nu a planificat niciun turneu în China, în calendarul actualizat din 2022

Asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) a publicat, luni, un calendar revizuit pentru sezonul 2022, care nu include niciun eveniment în China, în timp ce gazda Turneului Campioanelor rămâne o necunoscută, transmite Reuters.

WTA a anunţat în aprilie că lucrează la găsirea unei soluţii privind rezolvarea conflictului cu China din cauza cazului jucătoarei Shuai Peng, dar nu va planifica turnee acolo în acest an.

Shuai Peng a dispărut la finele anului trecut, după ce făcut acuzaţii de agresiune sexuală contra unui înalt demnitar chinez, publicate pe o reţea de socializare. Postarea a fost rapid ştearsă, orice comentariu cenzurat, iar mai târziu Peng a susţinut că nu a făcut ea acele acuzaţii.

WTA a decis atunci să suspende toate evenimentele sale din China, deşi măsura a fost însoţită cu pierderi de milioane de dolari din transmisii şi sponsorizări.

În absenţa turneelor din China, calendarul de toamnă include un nou turneu WTA 1.000 la Guadalajara (Mexic) în octombrie şi un turneu WTA 500 la San Diego (California), la începutul aceleiaşi luni. Tunisia va organiza un turneu WTA 250 la toamnă.

WTA a precizat că o actualizare a calendarului va fi furnizată în curând, incluzând locul de desfăşurare al Turneului Campioanelor, în săptămâna care începe cu 31 octombrie. Turneul a fost găzduit în 2021 de Guadalajara.

Absenţa evenimentelor WTA din acest an este o altă lovitură pentru China, care a renunţat la organizarea Cupei Asiei 2023 la fotbal, din cauza pandemiei de coronavirus, în timp ce Jocurile Asiatice, prevăzute iniţial în septembrie la Hangzhou, au fost amânate pentru 2023. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu