Tenis: Zverev l-a învins pe Djokovic în semifinalele Turneului Campionilor

Tenis: Zverev l-a învins pe Djokovic în semifinalele Turneului Campionilor

Tenismanul german Alexander Zverev s-a calificat în finala Turneului Campionilor de la Torino, reuşind să-l învingă în penultimul act, cu, 7-6 (7/4), 4-6, 6-3, pe sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, care a ratat posibilitatea de a câştiga pentru a şasea oară trofeul în această competiţie de final de sezon din circuitul ATP şi a egala, astfel, recordul elveţianului Roger Federer.

Zverev, ocupantul locului al treilea în ierarhia mondială, îi barase deja drumul lui Djokovic la JO de la Tokyo, tot în semifinale, înainte de a cuceri primul său titlu de campion olimpic.

Câştigător al Turneului Campionilor în 2018 (în faţa lui Djokovic), Alexander Zverev îl va înfrunta în finală pe campionul de anul trecut, rusul Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, care a trecut cu 6-4, 6-2 de norvegianul Casper Ruud, numărul 8 mondial, în prima semifinală.

Aceasta a fost a noua victorie consecutivă pentru Medvedev la Turneul Campionilor, incluzându-le pe cele cinci de anul trecut, când evenimentul s-a derulat pentru ultima oară la Londra.

Alexander Zverev şi Daniil Medvedev s-au întâlnit de unsprezece ori până acum în circuitul profesionist, avantajul fiind de partea rusului (6-5), învingător în ultima lor confruntare, care a avut loc chiar săptămâna aceasta, în Grupa Roşie a competiţiei de la Torino (6-3, 6-7, 7-6).
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...