Tenis/Coronavirus: Doi jucători trimişi în carantină după ce au intrat în contact cu un infectat la Flushing Meadows

Tenis/Coronavirus: Doi jucători trimişi în carantină după ce au intrat în contact cu un infectat la Flushing Meadows

Doi jucători care au intrat în contact cu un caz pozitiv de Covid-19, depistat marţi în "bula" de la Flushing Meadows, au fost plasaţi în carantină şi retraşi de pe tabloul principal al turneului de tenis de la Cincinnati, a anunţat, miercuri, Federaţia americană de tenis, citată de AFP.

USTA a explicat că cei doi jucători au fost în "contact strâns şi prelungit" cu individul care a contractat virusul, conform anchetei desfăşurate, şi vor fi trimişi în izolare timp de două săptămâni.

USTA nu a comunicat identitatea celor doi, dar argentinianul Guido Pella (35 ATP) a anunţat pe contul său de Instagram că este unul dintre cei doi jucători vizaţi, iar individul testat pozitiv este preparatorul său fizic, Juan Manuel Galvan.

"Juan Manuel Galvan a fost testat pozitiv în urmă cu două zile (luni). Cum am fost în contact strâns cu el, săptămâna trecută la Miami, iar antrenorul meu Jose Acasuso a călătorit cu el în acelaşi hotel şi a împărţit aceeaşi cameră de hotel, noi vom fi obligaţi să stăm două săptămâni în carantină", a scris Pella.

"În prezent, protocolul spune să fim testaţi la fiecare două zile. Nu există altă opţiune şi sper ca aceste două săptămâni să treacă repede şi eu să pot fi prezent la U Open", a adăugat argentinianul.

Un prim caz pozitiv la coronavirus a fost depistat în "bula" newyorkeză de la Flushing Meadows, unde urmează să se dispute turneul de la Cincinnati, iar apoi Openul Statelor Unite.

"Un individ, care nu este un jucător, a fost testat pozitiv la Covid-19 în mediul controlat" al Centrului naţional Billie Jean King, a indicat USTA, precizând că persoana respectivă este "asimptomatică".

Cu trei zile înaintea debutului turneului de la Cincinnati, mutat la New York, şi înaintea US Open, prevăzut în aceeaşi locaţie, începând din 31 august, acest prim caz pozitiv demonstrează că ameninţarea coronavirusului face mai mult decât să planeze asupra celor două evenimente.

Numeroase staruri ale tenisului, între care şi românca Simona Halep, numărul 2 mondial, au decis să nu participe la turneul american de Mare Şlem, din cauza riscurilor legate de pandemia galopantă din Statele Unite.

Spaniolul Rafael Nadal, australianca Ashleigh Baty, liderul clasamentului WTA, şi canadianca de origine română Bianca Andreescu, deţinătoarea titlului, vor absenta de asemenea de la US Open.
AGERPRES (AS/editor: Vlad Constantinescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...