Tenisul „pătat“: Ucraineanca Lesia Tsurenko, gest bulversant după meciul cu rusoaica Daria Kasatkina VIDEO

Tenisul „pătat“: Ucraineanca Lesia Tsurenko, gest bulversant după meciul cu rusoaica Daria Kasatkina VIDEO

Războiul lui Putin sufocă tenisul, mai ales pe cel feminin! În ultimele săptămâni, au apărut, periodic, relatări despre atmosfera toxică din circuitul WTA . Iar acum, în premieră, avem și o dovadă clară în acest sens.

Într-o partidă din turul III, la Madrid, ucraineanca Lesia Tsurenko (33 de ani, 77 WTA) a cedat în fața rusoaicei Daria Kasatkina (25 de ani, 8 WTA), scor 4-6, 2-6. Până aici nimic neobișnuit, având în vedere clasamentele celor două sportive. Doar că, după ultima minge care a adus victoria Dariei, s-a petrecut un incident care a făcut înconjurul lumii. Concret, ajunsă la fileu, Tsurenko nici nu s-a uitat spre Kasatkina, refuzând să dea mâna cu adversara ei, așa cum se face la finalul tuturor partidelor de tenis.

Lesia Tsurenko

Incidentul de la Madrid e cu atât mai șocant cu cât Kasatkina, de când a început invazia Ucrainei, s-a numărat printre cele mai aprige contestatare ale războiului lui Putin. Declarațiile oferite de Daria și preluate de Adevărul aici dovedesc că rusoaica de 25 de ani a condamnat războiul declanșat în februarie 2022.

Daria Kasatkina

Daria Kasatkina

De remarcat că și acum, după acest incident de la Madrid, Kasatkina a avut o reacție cu mult bun simț. Pentru că, potrivit Eurosport , s-a ferit să o atace pe Lesia Tsurenko. „Cel mai trist e că suntem încă în război, iar ucrainenii au motive să nu dea mâna cu noi. Ne-am făcut cu mâna una alteia și m-am bucurat de asta“, a spus Daria.

Kudermetova, sponsor controversat

Tot de la Madrid a venit o altă știre care arată că tenisul e „umbrit“, periodic, de război. În victoria obținută în fața conaționalei sale, Anastasia Potapova (25 WTA), rusoiaca Veronika Kudermetova (13 WTA) a jucat cu un echipament pe care era trecut numele sponsorului ei: Tatneft. Vorbim despre o companie petrolieră din Rusia, care susține și finanțează războiul lui Putin în Ucraina.

Deși organizatorii de la Madrid au ignorat acest aspect, Kudermetova a fost criticată pe rețelele de socializare pentru colaborarea cu Tatneft, o companie care aprovizionează armata rusă.

Kudermetova jpg

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”