Tensiune MAXIMĂ în PSD! Dragnea, în corzi! Ședință tensionată la grupul PSD din Camera Deputaților! Liderii din teritoriu, chemați de urgență la București!

Tensiune MAXIMĂ în PSD! Dragnea, în corzi! Ședință tensionată la grupul PSD din Camera Deputaților! Liderii din teritoriu, chemați de urgență la București!

Tensiune MAXIMĂ în PSD! Dragnea, în corzi! Ședință tensionată la grupul PSD din Camera Deputaților! Liderii din teritoriu, chemați de urgență la București!

Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro  că parlamentarii PSD au cerut marți explicații privind tensiunile din partid și au solicitat tranșarea discuțiilor în Comitetului Executiv. De partea cealată, Liviu Dragnea încearcă să amâne ședința CEX astfel încât să poată discuta cu toți liderii din teritoriu. De altfel, Marian Neacșu, mâna dreaptă a liderului PSD a anunțat că președinții organizațiilor județene sunt invitați începând de miercuri în Kiseleff.

Sursele citate susțin că deputații PSD Mihai Tudose și Marcel Ciolacu ar fi cerut în ședința grupului PSD de la Cameră convocarea unei ședințe a Comitetului Executiv însă dezbaterea a fost amânată pe această temă.

Liderul de grup de la Camera Deputațiilor, Daniel Suciu a recunoscut că există o îngrijorare în interiorul partidului și că declarațiile din spațiul public nu fac bine partidului.

"Sunt convins că PSD va găsi resursele să depăsească momentele dificile. Toate lucrurile care ne dezbină evident trebuie discutate în interiorul Comitetului Executiv. Când se va desfășura acesta, vom vedea", a declarat Daniel Suciu, la finalul ședinței grupului parlamentar.

Sursele citate susțin că Liviu Dragnea încearcă să amâne cât mai mult ședința Comitetului Executiv și vrea să negocieze cu fiecare lider de organizație susținerea sa. De altfel, Dragnea i-a convocat pe liderii de organizații în Kiselef începând de miercuri sub pretextul discuțiilor pe tema referendumului privind familia tradițională.

La nivel oficial, secretarul general al PSD Marian Neacşu a declarat că începând de miercuri, împreună cu Liviu Dragnea, se va întâlni cu toţi preşedinţii de organizaţii pentru a discuta despre campania referitoare la referendumul cu privire la redefinirea familiei în Constituţie.

"Toate discuţiile pe care le-am avut cu liderii din teritoriu au fost circumscrise faptului că mâine şi poimâine (miercuri şi joi - n.r.) ne vom întâlni cu fiecare dintre ei pentru a discuta, în măsura în care votul de astăzi la Senat iese aşa cum ne aşteptăm să iasă, organizarea campaniei în vederea susţinerii referendumului. Vor exista întâlniri cu liderii pe regiuni, la sediul nostru din Kiseleff, începând din după-amiaza zilei de mâine", a spus Neacşu la Parlament.

Neacșu a menționat că în măsura în care liderii de organizaţii vor avea şi alte subiecte, probabil că vor fi discutate şi acestea.

De altfel Neacșu i-a anunțat pe parlamentari că până la data de 10 octombrie urmează să se organizeze alegeri locale în cele 11 organizaţii ale PSD care au conduceri interimare, iar până la sfârşitul lunii octombrie vor fi organizate conferinţele pentru alegerea liderilor judeţeni.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

4 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

5 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”