Tensiuni diplomatice între Rusia şi Sri Lanka după ce un avion al companiei ruse Aeroflot a fost reţinut la sol

Tensiuni diplomatice între Rusia şi Sri Lanka după ce un avion al companiei ruse Aeroflot a fost reţinut la sol

Un Airbus A330 a fost reţinut la sol joi pe aeroportul internaţional Bandaranaike, în ziua în care a sosit din Moscova, după o decizie a unui tribunal din Colombo. Zborul SU289 urma să plece spre capitala rusă cu 191 de pasageri şi 13 membri ai echipajului la bord, scrie Agepres. În prezent, aeronava staţionează pe aeroportul din nordul capitalei Colombo, iar pasagerii săi au fost cazaţi la hoteluri.

Ministerul Afacerilor Externe rus l-a convocat vineri pe reprezentantul diplomatic srilankez şi i-a înmânat „o notă de protest”, potrivit agenţiei de presă TASS.

Serviciul Aeroport şi Aviaţie care administrează aeroportul din Bandaranaike a psu că discuţia este de naturaă comercială şi a precizat că nu ar trebui să fie în centrul unei tensiuni diplomatice.

Decizia de a imobiliza la sol avionul a fost luată de tribunalul comercial din Colombo, sesizat într-un conflict comercial de o companie aeriană irlandeză, Celestial Aviation Trading 10 Limited.

În urma sancţiunilor Occidentului, compania rusă Aeroflot şi-a suspendat zborurile internaţionale în martie. Totuşi, zborurile spre Colombo au fost reluate în aprilie.

Aviaţia civilă rusă le-a recomandat companiilor sale aeriene, ale căror avioane aparţin în majoritatea unor firme de închiriere în special europene, să-şi suspende zborurile internaţionale pentru a evita confiscarea lor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren