Tensiuni Washington-Teheran: Iranienii îi "vor face să regrete limbajul amenințării" (Rohani)

Tensiuni Washington-Teheran: Iranienii îi "vor face să regrete limbajul amenințării" (Rohani)

Poporul Iranului "îi va face să regrete limbajul amenințării", a declarat vineri președintele iranian Hossan Rohani, cu prilejul celei de-a 38-a aniversări a revoluției islamice, pe fondul tensiunilor cu președintele american Donald Trump, informează AFP.

"Poporului iranian trebuie să-i vorbești cu respect. Pe oricine folosește limbajul amenințării, poporul iranian îl va face să regrete aceasta", a declarat Rohani, care participă la Teheran la celebrarea acestei aniversări ce reunește sute de mii de persoane în capitală și mai multe milioane pe întreg teritoriul Iranului.

"Manifestațiile la care participă milioane de iranieni arată puterea Iranului islamic", a adăugat Rohani, citat de mass-media, în timp ce se afla în mijlocul mulțimii, înainte de a rosti un discurs într-o mare piață din capitala iraniană.

Potrivit lui Rohani, "această prezență (...) este un răspuns la cuvintele mincinoase ale liderilor de la Casa Albă".

După învestirea lui Trump, la 20 ianuarie, tonul a urcat continuu în relațiile dintre Washington și Teheran, ale căror relații diplomatice au fost întrerupte cu puțin timp după revoluția islamică din 1979 și ocuparea Ambasadei americane de la Teheran.

Președintele american a criticat mai ales acordul nuclear încheiat în 2015 între Iran și marile puteri (SUA, Franța, Marea Britanie, China și Germania), iar țara sa a impus noi sancțiuni împotriva Teheranului, după ce acesta a efectuat un nou test cu rachetă.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut