Teofan, primul înalt ierarh ortodox care intră într-o unitate de terapie intensivă COVID

Teofan, primul înalt ierarh ortodox care intră într-o unitate de terapie intensivă COVID

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan, a oficiat miercuri, 17 noiembrie 2021, un ceremonial religios la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase "Sf. Parascheva" din Iași. Înaltul ierarh a vizitat şi pacienţii Covid-19 internaţi la Terapie Intensivă.

”Astăzi, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi a avut parte de lumină, blândeţe şi apreciere, iar toate acestea s-au concretizat prin prisma vizitei Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Teofan. Astfel, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, prin personalul său, a primit cu bucurie vizita Înaltului Părinte care a slujit Sfântul Maslu în faţa statuii dr. Alexandru Slătineanu, din curtea unităţii noastre medicale”, a declarat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sf Parascheva din Iaşi.

Pentru a-i putea vizita pe pacienții de la ATI, Mitropolitul Teofan s-a îmbrăcat în echipamentul de protecţie.

”Mitropolitul Teofan nu s-a mulţumit cu atât, ci i-a vizitat pe cei mai încercaţi de virus, pacienţii îngrijiţi în Terapie Intensivă, cei care au nevoie, în egală măsură, de tratament medicamentos dar şi de alinare sufletească. Îmbrăcat ca un medic care a absolvit Medicina şi îngrijeşte medicamentos pacienţii, dar expert în alinarea sufletului, acesta le-a dat binecuvântarea, rugându-se în felul unui mare ierarh pentru însănătoşire şi putere. Mitropolitul Teofan a ţinut să ne transmită trăirea unui slujitor al bisericii, încercat de această boală şi tratat la spitalul nostru. Fostul pacient, actualmente, în continuare, vindecător de suflete, a spus că de acum, când va vedea oamenii îmbrăcaţi în alb, va simţi să se închine. Suntem umili şi mulţumim pentru fiecare gând bun care se întoarce către noi pentru că ne motivează să luptăm. Ne-am dorit această vizită, ne onorează şi e felul nostru de a spune să privim mai des spre cer pentru că de acolo vin speranţa, năzuinţa şi înţelepciunea medicală”, a mai spus medicul.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan, este primul înalt ierarh al BOR care a intrat în sectorul ATI al unuia dintre cele mai mari spitale COVID din ţară. La Spitalul de Boli Infecţioase din Iași sunt internaţi peste 230 de pacienţi confirmaţi pozitiv la COVID-19. Unitatea medicală este centru regional pentru pacienţii aflaţi în stadii medii şi grave ale bolii.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”