„Țeparul cu o mie de fețe” din Suceava/A oficiat înmormântări, dar s-a dat și procuror DIICOT, avocat și ziarist

„Țeparul cu o mie de fețe” din Suceava/A oficiat înmormântări, dar s-a dat și procuror DIICOT, avocat și ziarist

Un tânăr de 35 de ani, din Dorohoi, a fost condamnat definitiv la peste 6 ani de închisoare pentru înșelăciune, miercuri, 5 ianuarie, după ce a escrocat un pastor neoprotestant cu 11.500 de euro.

Bărbatul se dădea drept procuror DIICOT, avocat sau preot și oficia chiar și înmormântări.

Poreclit ”țeparul cu o mie de fețe”, Sorin Alin Verincianu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava la 5 ani, 7 luni și 156 de zile de închisoare. Acesta trebuie să-i plătească victimei, un pastor neoprotestant din Suceava, suma de 11.500 de euro, scrie Monitorul de Suceava .

Bărbatul și-a însușit mai multe identități false în numele cărora a încercat să înșele oamenii și a mai fost condamnat de opt ori pentru înșelăciune.

A fost, pe rând sau concomitent, procuror DIICOT, avocat, preot, ziarist sau inspector sanitar.

În martie 2020, a venit cu un BMW negru, cu șofer personal și cu girofar aprins, la o biserică neoprotestantă din Vicovu de Jos, unde avea loc o slujbă.

A întrerupt ceremonia religioasă, s-a urcat la balconul bisericii și le-a spus credincioșilor că este procuror DIICOT și se află în urmărirea unui suspect.

A arătat o legimitație falsă, apoi a spus că percheziția s-a încheiat și a plecat tot cu girofarul aprins.

După două săptămâni, l-a abordat pe pastorul bisericii, de la care a aflat că are un proces ce dura de 7 ani pentru o moștenire și s-a oferit să-l ajute, întrucât, pe lângă funcția de procuror DIICOT, ar fi fost și avocat.

I-a cerut pe loc și apoi în mai multe rânduri diverse sume de bani, pastorul ajungând să-i plătească falsului procuror DIICOT și avocat 56.450 lei, pe parcursul a trei luni.

S-a descoperit că ”țeparul cu o mie de fețe” a mai păcălit un bărbat din zona Vicovului, căruia i-a emis o adeverință falsă care îi dădea dreptul că circule ”nelimitat, la orice oră din zi și din noapte, în perioada stării de urgență”.

În schimbul adeverinței, partea vătămată a fost șoferul personal al escrocului, el crezând în tot acest timp că este la volanul mașinii „domnului procuror”.

Verincianu a escrocat zeci de firme și persoane cu sume mari de bani, pretinzând că este preot și strânge fonduri pentru construirea unei mănăstiri.

Când a fost reținut prima dată de polițiști, bărbatul era îmbrăcat în preot și oficia o slujbă de înmormântare.

Escrocul s-a dat ziarist când i-a șantajat pe cântărețul de muzică populară Alexandru Recolciuc, directorul Spitalului Județean Suceava, pe starețele mănăstirilor Voroneț, Probota și Dragomirna, dar și pe un deputat. Acestora le-a cerut bani pentru a nu publica anumite fotografii compromițătoare.

Într-un alt dosar, a fost reținut după ce racola victime în fața parchetului, dându-se avocat și a păcălit mai multe femei care ieșeau de la procurori cu 1.500 de euro și 1.500 de lei.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante