Testele nord-coreene cu rachete de croazieră nu reprezintă o provocare pentru SUA, apreciază Washingtonul

Testele nord-coreene cu rachete de croazieră nu reprezintă o provocare pentru SUA, apreciază Washingtonul

Lansarea de rachete de croazieră cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei de către Coreea de Nord nu reprezintă o "provocare" şi o ameninţare pentru Statele Unite, a declarat marţi şeful Statului Major al armatei americane, informează AFP.

"Nu cred să fie în mod special o provocare sau o ameninţare pentru noi", a declarat generalul Mark Milley în cadrul unei conferinţe de presă la Pentagon.

În ceea ce priveşte tipul de proiectile, "acestea sunt cu rază scurtă de acţiune, nu sunt rachete deosebit de mari", a adăugat el.

"Ar putea avea legătură cu sărbătorile care au loc" în Coreea de Nord, care marchează miercuri 108 ani de la naşterea fondatorului regimului, Kim Il Sung, bunicul actualului lider Kim Jong Un, conform sursei citate.

Tot miercuri, în Coreea de Sud au loc alegeri legislative, iar această demonstraţie ar putea fi o modalitate prin care Phenianul îşi face cunoscută amploarea arsenalului său, spun specialiştii.

Coreea de Nord a lansat marţi din localitatea Munchon, situată în est, rachete de croazieră care au parcurs aproximativ 150 de kilometri înainte de a cădea în Marea Japoniei. Pe durata lunii martie, Coreea de Nord a testat mai multe rachete balistice, după o pauză de trei luni.

Conform rezoluţiilor ONU, Phenianul nu este autorizat să efectueze teste cu rachete balistice, măsura vizând descurajarea eforturilor Coreii de Nord de a se dota cu arma nucleară. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut