Thailanda: Conducătorii auto suprinși la volan în stare de ebrietate vor fi nevoiți să facă un stagiu la morgă

Thailanda: Conducătorii auto suprinși la volan în stare de ebrietate vor fi nevoiți să facă un stagiu la morgă

Conducătorii auto surprinși la volan în stare de ebrietate vor fi condamnați să facă un stagiu la morgă, a decis junta aflată la putere în Thailanda, încercând astfel să îmbunătățească siguranța rutieră, au anunțat marți autoritățile thailandeze, preluate de AFP.

Junta speră că printr-o asemenea măsură șoc șoferii vor deveni mai conștienți că alcoolul la volan ucide, Thailanda fiind una dintre țările în care se înregistrează cel mai mare număr de morți pe șosele. Înainte existau pedepse cu muncă în folosul comunității în spitale, a spus Nontajit Netpukkana din conducerea serviciului pentru aplicarea sancțiunilor în cadrul Ministerului Justiției. "Credem însă că emoția declanșată de lucrul la morgă îi va ajuta pe cei care vor face stagii acolo să fie mai conștienți de ce se întâmplă în cazul accidentelor provocate de conducători auto beți", a adăugat el.

Anunțul precede sărbătoarea Songkran, Anul Nou thailandez, care începe miercuri.

Sute de persoane mor pe șosele în timpul acestei sărbători, numite de guvern "cele șapte zile ucigașe". Circa 24.000 de oameni mor anual în Thailanda în accidente rutiere. Conform unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Thailanda ocupă locul al doilea, după Libia, ca număr de decese în funcție de mărimea populației, alcoolul fiind adesea cauza accidentelor.

AGERPRES/(AS — autor: Lelia Bretan, editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români

4 „Îmi cer scuze, n-aveam bani ieri!”

5 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante