Theresa May: Marea Britanie are nevoie de o poziție clară de negociere înainte de declanșarea Articolului 50

Theresa May: Marea Britanie are nevoie de o poziție clară de negociere înainte de declanșarea Articolului 50

Secretarul britanic de interne Theresa May, candidatul favorit în cursa pentru șefia conservatorilor și a guvernului după demisia lui David Cameron, a declarat că Regatul Unit trebuie să fie clar în privința poziției sale de negociere pentru găsirea unui acord pro-Brexit cu Uniunea Europeană înainte de declanșarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, transmite Reuters.

Britanici au votat la referendumul de la 23 iunie pentru ieșirea din blocul comunitar, ceea ce l-a determinat pe premierul David Cameron să demisioneze, după ce a condus campania în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană.

Cameron a spus că succesorul său va trebuie să decidă momentul declanșării Articolului 50, pasul oficial care dă startul procesului negocierii condițiilor Brexit-ului.

"Este important să facem acest lucru în intervalul de timp potrivit și să o facem astfel încât să obținem un acord bun pentru Marea Britanie", a declarat duminică, la postul de televiziune ITV, Theresa May, reiterând că nu va declanșa Articolul 50 în acest an.

Theresa May, care a făcut campanie pentru rămânerea în UE înainte de referendum, a mai spus că un mesaj puternic al rezultatului votului este îngrijorarea privind imigrația, o problemă asupra căreia viitorul guvern trebuie să lucreze pentru a o diminua la niveluri sustenabile.

În același timp, Andrea Leadsom, o altă candidată la șefia conservatorilor și a guvernului, a declarat că ea ar declanșa rapid procesul de negociere a condițiilor ieșirii din UE, însă nu a oferit un calendar.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă