Theresa May: Marea Britanie are nevoie de o poziție clară de negociere înainte de declanșarea Articolului 50

Secretarul britanic de interne Theresa May, candidatul favorit în cursa pentru șefia conservatorilor și a guvernului după demisia lui David Cameron, a declarat că Regatul Unit trebuie să fie clar în privința poziției sale de negociere pentru găsirea unui acord pro-Brexit cu Uniunea Europeană înainte de declanșarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, transmite Reuters.

Britanici au votat la referendumul de la 23 iunie pentru ieșirea din blocul comunitar, ceea ce l-a determinat pe premierul David Cameron să demisioneze, după ce a condus campania în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană.

Cameron a spus că succesorul său va trebuie să decidă momentul declanșării Articolului 50, pasul oficial care dă startul procesului negocierii condițiilor Brexit-ului.

"Este important să facem acest lucru în intervalul de timp potrivit și să o facem astfel încât să obținem un acord bun pentru Marea Britanie", a declarat duminică, la postul de televiziune ITV, Theresa May, reiterând că nu va declanșa Articolul 50 în acest an.

Theresa May, care a făcut campanie pentru rămânerea în UE înainte de referendum, a mai spus că un mesaj puternic al rezultatului votului este îngrijorarea privind imigrația, o problemă asupra căreia viitorul guvern trebuie să lucreze pentru a o diminua la niveluri sustenabile.

În același timp, Andrea Leadsom, o altă candidată la șefia conservatorilor și a guvernului, a declarat că ea ar declanșa rapid procesul de negociere a condițiilor ieșirii din UE, însă nu a oferit un calendar.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

4 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…

5 Întâlniri de taină în biserică între şefii Poliţiei şi membri ai clanului Duduianu, în miez de noapte