Timiș: 14 migranți sirieni și iranieni depistați la frontiera cu Serbia

Timiș: 14 migranți sirieni și iranieni depistați la frontiera cu Serbia

Polițiștii de frontieră timișeni din cadrul Sectoarelor Sânnicolau Mare și Lunga au depistat, în cadrul acțiunilor de supraveghere desfășurate la frontiera de sud-vest, 14 migranți (11 cetățeni sirieni și 3 iranieni) în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei, informează un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Potrivit comunicatului Inspectoratului Teritorial de Poliție de Frontieră (ITPF) Timiș, joi noapte, în jurul orei 03,40, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare au observat, cu ajutorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica cu termoviziune, în vegetația din apropierea frontierei cu Serbia, pe direcția localității Beba Veche, un grup de persoane care nu își justifica prezența în zonă.

Imediat, polițiștii de frontieră au declanșat o acțiune specifică, fiind depistate la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră 11 persoane (6 bărbați, 4 femei și 1 minor) care au fost preluate și transportate la sediul Poliției de Frontieră, pentru cercetări.

Și polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Lunga, județul Timiș, au depistat în aceeași noapte, în apropierea graniței cu Serbia, trei persoane de sex masculin care nu își justificau prezența în zonă. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga pentru cercetări, potrivit comunicatului citat.

În ambele cazuri, polițiștii au constatat că cei în cauză nu aveau documente de identitate asupra lor, iar în urma verificărilor preliminare au stabilit ca sunt cetățeni sirieni și iranieni, cu vârste cuprinse între 2 și 30 ani, care au declarat că au plecat din Serbia cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 14 persoane urmând a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiș, în vederea luării măsurilor legale, mai precizează sursa citată.

AGERPRES



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…