Timiş: Autorii celor două apeluri care anunţau amplasarea unor bombe au fost identificaţi şi sancţionaţi

Timiş: Autorii celor două apeluri care anunţau amplasarea unor bombe au fost identificaţi şi sancţionaţi

Autorii celor două apeluri false la 112 privind existenţa unor bombe la un liceu şi într-un mall din municipiul Timişoara au fost identificaţi şi sancţionaţi contravenţional.

"În urma verificărilor efectuate cu privire la cele două alarme false cu bombă, poliţiştii i-au depistat şi sancţionat contravenţional pe cei doi apelanţi, conform O.U.G. privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă. Minorul care a apelat serviciul 112 şi a sesizat existenţa unei bombe la un liceu din municipiul Timişoara a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar bărbatul în vârstă de 31 de ani, care a sesizat existenţa unei bombe la un complex comercial din Timişoara, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4.000 de lei", a anunţat Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

Din liceu au fost evacuaţi peste 500 de elevi şi cadre didactice până s-au efectuat verificările de specialitate ale pirotehniştilor, dar din mall nu a fost evacuată nicio persoană.

Potrivit unor surse judiciare, elevul care a anunţat bomba de la Liceul catolic Gerhardium din centrul municipiului este elev al şcolii, dar nu a mai frecventat cursurile de două săptămâni. AGERPRES / (AS - autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...