Timiş: Bunuri de lux furate din colete cu ajutorul unor curieri - patru persoane sunt audiate

Timiş: Bunuri de lux furate din colete cu ajutorul unor curieri - patru persoane sunt audiate

Patru percheziţii domiciliare au avut loc, joi, în judeţele Timiş şi Vrancea, fiind vizată o grupare infracţională din care făceau parte şi angajaţi ai unei firme de curierat, care sustrăgeau bunuri de lux din colete şi le înlocuiau cu alimente, apoi refuzau comenzile motivând că produsele nu ar fi conforme.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DIICOT, procurorii şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Timişoara au destructurat gruparea specializată în fraude informatice.

Procurorii DIICOT informează că, începând luna noiembrie 2019, doi suspecţi, angajaţi ai unei firme de curierat, împreună cu alte două persoane, sustrăgeau din colete bunuri de lux, după ce tot ei făceau comenzile, în special haine scumpe.

"După primirea coletelor, acestea erau ulterior returnate firmelor expeditoare, după ce conţinutul lor era înlocuit cu diverse obiecte fără valoare pentru a respecta gramajul iniţial, creând astfel un prejudiciu firmei de curierat de aproximativ 50.000 euro. Unul dintre suspecţi, superviser în cadrul firmei de curierat, modifica sistemul informatic al societăţii privind statusul coletelor, operând în sistem returnarea acestora către firma expeditoare, ca fiind necorespunzătoare pentru clientul care le-a comandat, însă, în fapt, bunurile din colete erau sustrase de către membrii grupării şi înlocuite cu alimente", se arată în comunicat.

Un alt membru al grupării, agent de teren angajat al firmei de curierat, ar fi modificat informaţiile comenzilor plasate de către membri, "în sensul că nu opera în statusul companiei livrarea acestora şi nici nu emitea factură".

"Acesta introducea diverse menţiuni care să nu trezească suspiciuni celorlalţi angajaţi ai societăţii care vizualizau baza de date, cum ar fi faptul că respectivul client nu a fost găsit la adresă. Ceilalţi doi membri ai grupării, în calitate de clienţi, comandau frecvent bunuri de lux, achitând produsele cu cardul bancar, direct curierului, pentru ca a doua zi să solicite returnarea coletului pe motiv de neconformitate a calităţii produselor, încasând suma de bani achitată. Odată reajunse la firmele expeditoare, se constata faptul că în locul bunurilor de lux, în colete se găseau diferite alimente", arată DIICOT.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării mai multe telefoane mobile şi stick-uri de memorie.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara vor fi conduse, în vederea audierii, patru persoane. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”