Timiș: Cinci culturi de canabis și sute de kilograme de droguri, descoperite de polițiști și procurorii DIICOT

Timiș: Cinci culturi de canabis și sute de kilograme de droguri, descoperite de polițiști și procurorii DIICOT

Mai multe culturi de canabis și 150 de kilograme de droguri au fost descoperite de polițiștii de combatere a criminalității organizate și de procurorii DIICOT Timișoara în urma unor operațiuni desfășurate pe raza localității Blajova și la limita dintre județele Timiș și Caraș-Severin, a informat joi Poliția Română și DIICOT.

Alte câteva tone de cannabis sunt estimate că ar proveni din patru culturi de cannabis ce au fost identificate miercuri într-o zonă situată la granița dintre județele Timiș și Caraș-Severin, cantitățile fiind în curs de cântărire, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Șapte persoane au fost audiate de procurori, dintre acestea trei primind mandate de arestare pentru 30 de zile, cercetările fiind continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, cultivarea de droguri de risc, fără drept, trafic și deținere de droguri de risc.

Între cei arestați se află un cetățean german, de origine română, și doi români despre care procurorii DIICOT Timișoara susțin că au dezvoltat activități pe linia traficului de droguri de risc, întreținând mai multe culturi de canabis pe care le ofereau apoi la vânzare unui cerc de dealeri din Timișoara.

"S-a reținut faptul că inculpatul Altstadner Cristian Loredan, cetățean german de origine română, împreună cu alți doi cetățeni români — Ilinca Ioan Bogdan și Bîrnaz Constantin Adrian — au dezvoltat o activitate prodigioasă pe linia traficului cu droguri de risc, întreținând pe raza județului Timiș mai multe culturi de cannabis, pe care, după recoltare, le uscau, tratau și ambalau într-o locație situată pe raza localității Blajova, județul Timiș. Ulterior, cantitățile de cannabis erau comercializate en-gros, în cantități de minim jumătate de kilogram, către un cerc de dealeri din municipiul Timișoara", se arată într-un comunicat al DIICOT, remis joi AGERPRES.

Potrivit procurorilor DIICOT, în urma unui flagrant organizat în data de 9 octombrie, suspecții au fost prinși cu circa un kilogram de cannabis asupra lor. Ulterior, în noaptea de 9 spre 10 octombrie au fost efectuate percheziții domiciliare autorizate în cinci locații ce aparțin inculpaților, prilej cu care au fost depistate aproape 6 kilograme de cannabis.

O nouă percheziție efectuată pe 10 octombrie în localitatea Blajova a dus la descoperirea a circa 200 de kilograme de muguri de canabis, pregătiți pentru comercializare. O zi mai târziu, la limita județelor Timiș și Caraș-Severin au fost identificate patru culturi de canabis, aflate în curs de cântărire, cu o cantitate estimată la câteva tone, afirmă procurorii DIICOT Timișoara.

"Ulterior, în cursul zilei de 10.10.2017, a fost efectuată o percheziție domiciliară și la locația situată pe raza localității Blajova, jud.Timiș, unde a fost descoperită o cantitate de circa 200 sute de kilograme de muguri cannabis (pregătită pentru comercializare), precum și câteva sute de plante în curs de recoltare (cantitatea totală aferentă acestora urmând a fi stabilită în urma recoltării). De asemenea, la data de 11.10.2017, la limita județelor Timiș și Caraș-Severin, au fost identificate alte patru culturi de cannabis, care la acest moment se află în curs de cântărire, cantitatea fiind estimată la ordinul câtorva tone", se precizează în comunicat.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, precum și jandarmi.

Tribunalul Timiș a dispus arestarea preventivă a inculpaților, cercetările fiind în derulare.

AGERPRES / (AS — autor: Sorin Blada, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro