Timiş: Comercianţii din Piaţa Iosefin - protest spontan; problema vânzării a fost soluţionată

Timiş: Comercianţii din Piaţa Iosefin - protest spontan; problema vânzării a fost soluţionată

Câţiva comercianţi din Piaţa agroalimentară Iosefin din Timişoara, care funcţionează într-o hală închisă, au protestat spontan, luni, temându-se că nu vor mai avea unde să-şi vândă produsele.

Ei intenţionau să protesteze şi în faţa sediilor Primăriei şi Prefecturii, dar conflictul a fost dezamorsat de directorul Serviciului Pieţe, Ionuţ Nasleu, care i-a asigurat că-şi vor putea vinde marfa în căsuţele folosite pentru târgurile de Crăciun şi de Paşti, ce vor fi montate în faţa clădirii pieţei.

"A fost un protest spontan al pieţarilor din Iosefin, dar am fost la ei împreună cu consilierul Rudolf Graf al primarului, am găsit soluţia reciproc avantajoasă şi am reuşit să calmăm spiritele. Se va termina montarea căsuţelor pe o parte şi cealaltă a străzii. Măsura este pentru toţi comercianţii, întrucât hala este închisă. Ei voiau să meargă să protesteze la primărie şi la prefectură, dar am reuşit să dezamorsăm protestul. În Piaţa Badea Cârţan am montat căsuţe doar pentru cei din hala de carne şi lactate, dar în Iosefin pentru toţi, pentru că e în clădire construită, închisă", a declarat, pentru AGERPRES, Ionuţ Nasleu.

Primarul Dominic Fritz a anunţat, duminică seara, că a găsit soluţii pentru ca toate pieţele agroalimentare din Timişoara să rămână deschise , astfel încât cetăţenii să-şi poată cumpăra produse proaspete cât mai aproape de casă şi condiţiile impuse de restricţiile pandemiei.

"Am găsit soluţii să ţinem toate pieţele deschise, pentru ca timişorenii să aibă produse proaspete cât mai aproape de casă. Mi-aş fi dorit să lucrăm mai degrabă la reguli şi proceduri mai sigure pentru pieţele agroalimentare în spaţii închise şi la respectarea acestor reguli. Dar acum, pentru că există o hotărâre de guvern care închide pieţele din spaţiile închise, de luni, nu avem încotro şi trebuie să ne adaptăm", anunţa Dominic Fritz, pe Facebook . AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”